AcasăActualitateDeşi este cel mai mic oraş din România, atrage an de an...

Deşi este cel mai mic oraş din România, atrage an de an tot mai mulţi turişti!

Titlul de cel mai mic oraș din România îi revine stațiunii Băile Tușnad, o localitate situată la 32 de kilometri de Miercurea Ciuc, cu o populație de 1.641 locuitori.

Băile Tușnad este un oraș în județul Harghita, din Transilvania, format din localitățile componente Băile Tușnad (reședința) și Carpitus. Este situat în partea sudică a depresiunii Ciucului, între Munții Harghita și Munții Bodoc, în cheile Oltului, la o altitudine de 650 m şi este o importantă stațiune balneo-climaterică.

De ceva vreme stațiunea Băile Tușnad s-a reinventat din punct de vedere turistic. Băile Tușnad nu mai este de mult stațiunea bunicilor pentru tratament și odihnă, ci mai degrabă o bază de pornire pentru explorarea zonei rurale din nordul stațiunii și a ariilor naturale protejate, dintre care cea mai cunoscută este Lacul Sfânta Ana. Satele secuiești, frumos îngrijite, ascund mici muzee, biserici fortificate și porți monumentale sculptate în lemn cu motive ancestrale. Staţiunea atrage de la an la an tot mai mulţi turişti, deşi perioada pandemiei a făcut ca numărul lor să scadă. Acum însă staţiunea este rezervată aproape integral, în special în weekend-uri.

Istoria celui mai mic oraş din România!

Stațiunea Băile Tușnad a fost fondată în anul 1842 după ce un fiu de cioban s-a vindecat miraculos utilizând efectul terapeutic al apelor minerale. Zona era cunoscută la acea vreme sub denumirea de „Câmpul Vorbirii”. Vindecarea miraculoasă a omului, a atras atenția asupra efectului terapeutic al apelor minerale, după care s-au pus bazele unei societăți pe acțiuni în vederea exploatării stațiunii în anul 1845. Cu ocazia revoluției din anul 1849 stațiunea este distrusă iar reconstrucția a început abia în 1852.

Apele de la Băile Tuşnad au indicații terapeutice pentru afecțiuni cardiovasculare (stări după infarct miocardic, tulburări circulatorii, afecțiuni valvulare ale miocardului, hipertensiune arterială, tulburări circulatorii), afecțiuni ale sistemului nervos (nevroză astenică, distonii neurovegetative, stări astenice secundare, stări de oboseală fizică și intelectuală), afecțiuni digestive (boli ale stomacului, tulburări funcționale ale colonului, gastrite cornice, enterocolite, dischinezii biliare) şi afecțiuni endocrine (hipertiroidie ușoară, insuficiență suprarenală, boala Basedow).

Procedurile care se efectuează acolo sunt băi cu CO2, mofete, băi galvanice, masaj, împachetări cu parafină, băi de plante, magneto-diaflux, ionizări, cultură fizico medicală, cură internă cu ape minerale, masaj manual reflex, magnetoterapie, cură de teren şi cură internă.

La Băile Tușnad se poate ajunge cu maşina de la Brașov, Sf. Gheorghe, Miercurea Ciuc şi Bacău sau cu trenul.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.
Articolul precedentAzi, 13 Mai, în timp!
Articolul următorZăpadă de 5 metri în România!

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: