Dacă vă întrebaţi care este cel mai bun desert de vară, iată răspunsul. Am împodobit o bază de bezea cu ciocolată albă cu iaurt grecesc cremos și o grămadă de fructe proaspete de vară în această uimitoare pavlova. O să vă placă, cu siguranţă! Iată de ce aveţi nevoie:
Ingrediente
6 albușuri mari
330 g zahăr tos
1 linguriţă oţet de vin alb
1 lingură de făină de porumb
100 g ciocolata albă, topită
Pentru toppingul cu pepene verde și fructe de pădure
250 g căpșuni, decojite
200 g zmeură
1 lingură de zahăr pudră
Zeama 1 lămâie
bucăți de pepene roşu
Puține frunze de mentă proaspătă, mărunțite
Zmeura liofilizata, pentru servit – optional
Pentru umplutură
200 g iaurt grecesc
150 ml smântână grasă
3-4 linguri de zahăr pudră
Mod de preparare:
Încinge cuptorul la 200°C/180°C. Desenează cu un creion un cerc cu diametrul de 25 cm pe foaia de hârtie de copt antiaderentă. Bateți albușurile spumă într-un castron mare și curat, folosind un mixer electric. Adăugați treptat zahărul tos, câte 1 lingură, amestecând bine după fiecare adăugare. Când a fost adăugat tot zahărul, adăugați oțetul și făină de porumb.
Puneți bezeaua în cerc și folosiți dosul unei linguri pentru a face vârtejuri. Gătiţi 1 oră şi jumătate, apoi opriţi cuptorul (nu deschideţi uşa) şi lăsaţi să se răcească complet. Scoatem bezeaua, decojim cu grijă hârtia, apoi punem pe o farfurie. Ungeți interiorul pavlova răcită cu ciocolata albă topită și lăsați-l să se întărească complet.
Pune 100 g de căpșuni și 50 g de zmeură în vasul mic al robotului de bucătărie cu zahărul pudră și sucul de lămâie. Se amestecă până se omogenizează, apoi se strecoară într-un castron (aruncă semințele). Restul de căpșuni se taie în sferturi și se adaugă în bol cu restul de zmeură, bucăți de pepene roşu și menta mărunțită.
Pentru umplutură, amestecați iaurtul și smântâna, apoi îndulciți după gust cu zahărul pudră. Acoperiți pavlova cu linguri de cremă de iaurt, apoi turnați peste amestecul de fructe, împrăștiați peste câteva frunze de mentă și fructele de pădure liofilizate.