AcasăActualitateDesert estival: Pavlova cu pepene roşu, fructe de pădure și ciocolată albă!

Desert estival: Pavlova cu pepene roşu, fructe de pădure și ciocolată albă!

Dacă vă întrebaţi care este cel mai bun desert de vară, iată răspunsul. Am împodobit o bază de bezea cu ciocolată albă cu iaurt grecesc cremos și o grămadă de fructe proaspete de vară în această uimitoare pavlova. O să vă placă, cu siguranţă! Iată de ce aveţi nevoie:

Ingrediente

6 albușuri mari

330 g zahăr tos

1 linguriţă oţet de vin alb

1 lingură de făină de porumb

100 g ciocolata albă, topită

 

Pentru toppingul cu pepene verde și fructe de pădure

250 g căpșuni, decojite

200 g zmeură

1 lingură de zahăr pudră

Zeama 1 lămâie

bucăți de pepene roşu

Puține frunze de mentă proaspătă, mărunțite

Zmeura liofilizata, pentru servit – optional

 

Pentru umplutură

200 g iaurt grecesc

150 ml smântână grasă

3-4 linguri de zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 200°C/180°C. Desenează cu un creion un cerc cu diametrul de 25 cm pe foaia de hârtie de copt antiaderentă. Bateți albușurile spumă într-un castron mare și curat, folosind un mixer electric. Adăugați treptat zahărul tos, câte 1 lingură, amestecând bine după fiecare adăugare. Când a fost adăugat tot zahărul, adăugați oțetul și făină de porumb.

Puneți bezeaua în cerc și folosiți dosul unei linguri pentru a face vârtejuri. Gătiţi 1 oră şi jumătate, apoi opriţi cuptorul (nu deschideţi uşa) şi lăsaţi să se răcească complet. Scoatem bezeaua, decojim cu grijă hârtia, apoi punem pe o farfurie. Ungeți interiorul pavlova răcită cu ciocolata albă topită și lăsați-l să se întărească complet.

Pune 100 g de căpșuni și 50 g de zmeură în vasul mic al robotului de bucătărie cu zahărul pudră și sucul de lămâie. Se amestecă până se omogenizează, apoi se strecoară într-un castron (aruncă semințele). Restul de căpșuni se taie în sferturi și se adaugă în bol cu ​​restul de zmeură, bucăți de pepene roşu și menta mărunțită.

Pentru umplutură, amestecați iaurtul și smântâna, apoi îndulciți după gust cu zahărul pudră. Acoperiți pavlova cu linguri de cremă de iaurt, apoi turnați peste amestecul de fructe, împrăștiați peste câteva frunze de mentă și fructele de pădure liofilizate.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: