AcasăActualitateDelfinii din Marea Neagră, victime ale războiului din Ucraina!

Delfinii din Marea Neagră, victime ale războiului din Ucraina!

După ce în urmă cu două saptămâni, oamenii de ştiinţă din Turcia sesizau o mare problemă în ceea ce priveşte delfinii din Marea Neagră, iată că şi vecinii noştri Bulgari trag un semnal de alarmă: delfinii de la Marea Neagră au căzut victime ale războiului din Ucraina. Mai mulți au fost găsiți cu arsuri și răni în Bulgaria.

Doi biologi din Bulgaria au constatat mai mulți delfini în apropierea țărmului cu arsuri și răni, cel mai probabil cauzate de exploziile cu bombe. Mai mult, delfinii erau dezorientați, extrem de slabi și au fost aduși la țărm de curenți.

Un delfin rănit a fost găsit și în zona mării în Mangalia. În urmă cu două săptămâni, 60 de delfini au fost găsiți blocați pe litoralul românesc, lângă Sulina. Specialiștii sunt îngrijorați și spun că avem de-a face cu un semnal de alarmă privind poluarea fonică de la navele de război.

Exploziile puternice afectează sistemul de funcționare al delfinilor, iar aceștia ajung să fie dezorientați și chiar uciși. Specialiștii cred că cetaceele rănite și înfometate au ajuns aproape de țărmul românesc și bulgăresc în căutare de hrană.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: