AcasăActualitateDecizie importantă pentru turiştii care merg în Grecia şi se infectează cu...

Decizie importantă pentru turiştii care merg în Grecia şi se infectează cu COVID-19!

Potrivit unei noi decizii guvernamentale privind protocoalele sanitare, turiştii care merg în Grecia şi se infectează cu COVID-19 nu vor fi obligaţi să intre în carantină,

Se pare că că nu vor mai exista camere de carantină în hoteluri pentru turiştii cu COVID-19, aşa cum era stipulate în protocoalele de sănătate pentru funcţionarea întreprinderilor turistice în timpul COVID-19 pentru anul 2022, emisă de ministerele sănătăţii, turismului şi economiei.

În acelaşi timp, o regulă actuală care prevede autoizolarea pentru o perioadă de cinci zile pentru rezidenţii cu COVID, nu se aplică în cazul călătorilor.

Potrivit noilor protocoale, turiştii vor putea alege dacă doresc să rămână în autoizolare şi doar pentru numărul de zile pe care l-au rezervat.

„Au existat multe discuţii despre cum să gestionăm focarele de Covid în unităţile de cazare turistică şi am decis să aplicăm regulile care se aplică în alte ţări mediteraneene. Majoritatea ţărilor din nordul Europei nu dispun de măsuri de protecţie împotriva coronavirusului”, a declarat pentru Protagon epidemiologul Christos Hatzichristodoulou.

Acest lucru înseamnă că turiştii care vizitează Grecia şi care se îmbolnăvesc de COVID-19 pot rămâne în camera de hotel sau în unitatea de cazare pe perioada rezervată, dacă doresc acest lucru, şi pot călători cu toate mijloacele de transport în comun, indiferent dacă rezultatele testelor sunt pozitive sau negative, atâta timp cât poartă o mască de protecţie.

Mai exact, conform noilor protocoale pentru hoteluri, în cazul unui caz pozitiv la un hotel, managerul de sănătate COVID al unităţii este informat şi vizitatorul este sfătuit să se autoizoleze în camera sa. Persoanei afectate i se pune la dispoziţie o mască şi este informat medicul intern al unităţii. Pentru hotelurile sau unităţile care nu au medic, se apelează la medicul local pentru a evalua situaţia. În cazul în care pacientul are nevoie de spitalizare, acesta este transportat cu ambulanţa sau prin orice alt mijloc necesar la cel mai apropiat centru de sănătate. Organizaţia Naţională de Sănătate Publică (EODY) trebuie, de asemenea, să fie informată despre acest lucru de către managerul COVID al hotelului. Regulamentul lasă deschisă posibilitatea ca hotelurile care dispun de camere de carantină COVID să le folosească în cazul în care medicul consideră necesar şi, în principal, pentru membrii personalului infectat.

În plus, conform noilor reglementări, turiştii infectaţi cu COVID vor putea, de asemenea, să călătorească cu feribotul, avionul sau alte mijloace de transport, atât timp cât poartă o mască de protecţie ridicată (FFP2 sau ΚΝ95).

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: