AcasăActualitateDe ce te trezeşti dimineaţa cu dureri de cap?

De ce te trezeşti dimineaţa cu dureri de cap?

Dimineața când sună alarma realizezi că nu ești doar adormit, ci ai și niște dureri de cap enervante. Chiar și sunetul aparatului de cafea este un pic prea mult, iar dacă cineva îți vorbește, deja devii și mai irascibil.

Să te trezești cu o durere de cap nu este cel mai bun mod de a începe ziua, dar acestea pot fi provocate de o serie întreagă de motive. Ele pot apărea dacă suntem deshidratați, ceea ce poate fi uneori rezultatul unui consum prea mare de alcool.

Dar stresul și bolile pot provoca, de asemenea, dureri de cap. Durerile de cap matinale sunt frecvente și pot apărea dintr-o varietate de motive, dintre care multe nu sunt grave.

De multe ori nu este nimic de care să îți faci griji și este doar rezultatul deshidratării sau a unei seri de desfrâu.

Dar durerea persistentă în majoritatea dimineților poate fi un indicator potențial al unei probleme de fond. Cel mai bine este să știi ce ar putea însemna și să vezi dacă trebuie să vorbești cu un expert despre asta.

Tipuri de dureri de cap

Durerile de cap pot varia ușor în funcție de tipul pe care îl ai și de gravitate. Migrenele sunt deseori descrise ca fiind dureri puternice, pulsatile. Durerile de cap în ciorchine se simt mai degrabă ca o arsură intensă, uneori în jurul ochilor.

Iar o durere de cap sinusală, cauzată în mod obișnuit de o infecție sau o boală, este în general concentrată în jurul nasului, ochilor sau frunții.

În total, există aproximativ 300 de tipuri de dureri de cap. O durere de cap matinală începe de obicei între 4 și 9 dimineața și tinde adesea să întrerupă somnul celui care suferă.

Durerea se poate încadra în mai multe categorii, fiind fie o durere de cap de tip „cluster” (în ciorchine) sau de tensiune, fie chiar o migrenă.

Alte tipuri de dureri de cap matinale pot include durerile de cap paroxistice și durerile de cap cauzate de suprasolicitarea medicamentelor. Studiile au constatat că majoritatea persoanelor care suferă de dureri de cap matinale suferă și de tulburări de somn.

De ce apar durerile de cap?

Există mai multe motive pentru care te-ai putea trezi cu o durere de cap dimineața, cum ar fi:

  • munca în schimburi
  • tulburări de somn
  • probleme de sănătate psihică și fizică

Cum scapi de o durere de cap?

Pungă rece: Plasarea unui pachet rece pe frunte poate face minuni pentru o migrenă. Cuburile de gheață înfășurate într-un prosop, o pungă de mazăre înghețată sau chiar un duș rece pot diminua durerea. Ține compresa pe cap timp de 15 minute, apoi fă o pauză de 15 minute.

Perna de încălzire: Pentru durerile de cap cauzate de tensiune, pune o pernă caldă pe gât sau pe ceafă. Dacă ai o durere de cap cauzată de sinusuri, ține o cârpă caldă pe zona care te doare. Un duș cald ar putea, de asemenea, să fie de folos.

Evită să mesteci prea mult: Guma de mestecat nu afectează doar maxilarul, ci poate provoca și dureri de cap. Și nu este vorba doar de gumă, deoarece același lucru este valabil și în cazul în care îți rozi unghiile, buzele, interiorul sau obrajii, sau obiecte la îndemână, cum ar fi pixurile. Dacă scrâșnești din dinți noaptea, întreabă-ți medicul dentist despre gutieră, deoarece acesta poate reduce durerile de cap de dimineață.

Consumă puțină cofeină: Cantități mici de cofeină pot ameliora adesea o durere de cap și pot chiar stimula efectul analgezicelor fără prescripție medicală. Cu toate acestea, prea multă cofeină poate întrerupe somnul și poate provoca diferite tipuri de dureri de cap. Moderația este cheia.

Practică yoga: Fie că este vorba de stretching, yoga, meditație sau relaxare musculară progresivă, învățarea modului de a te relaxa atunci când ești în mijlocul unei dureri de cap poate ameliora durerea.

Atenție la alcool: Alcoolul poate declanșa migrenele la aproximativ o treime dintre cei care se confruntă cu dureri de cap frecvente. De asemenea, s-a demonstrat că provoacă dureri de cap de tensiune și în ciorchine la multe persoane.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: