AcasăActualitateDe ce se taie frunzele căpșunilor vara! Și cum se face corect!

De ce se taie frunzele căpșunilor vara! Și cum se face corect!

Cultivatorii cu experiență recomandă să se taie frunzele căpșunilor vara. Astfel, planta se va regenera mai repede, iar unele soiuri pot face flori și fructe a doua oară.

Luna iulie este perioada în care se recomandă să se taie frunzele căpșunilor. După ce au fost culese toate fructele, iar plantele intră în repaus și nu mai fac flori noi, se taie frunzele bătrâne.

Este bine să folosești o foarfecă de grădină bine ascuțită, pe care o cureți din când în când cu oțet. Se taie toate frunzele bătrâne din jurul mugurelui tânăr. Frunzele pătate, ofilite, bolnave sau foarte mari trebuie îndepărtate.

Se taie frunzele căpșunilor și se păstrează mugurele tânăr

Este foarte important să tai frunzele cu grijă și să nu atingi mugurele din centrul plantei, unde se dezvoltă frunze noi.

De cele mai multe ori, frunzele bătrâne sunt bolnave și pot fi atacate mai ușor de ciuperci și paraziți. Îndepărtarea lor menține căpşunii sănătoși.

În plus, frunzele tinere se dezvoltă mai repede, planta devine mai viguroasă, iar anul viitor va face fructe mai mari.

Ține cont de faptul că tăierea frunzelor se face dimineața devreme, într-o zi noroasă și răcoroasă de la începutul lunii iulie. Este perioada optimă de tăiere, după care planta are timp până în toamnă să își refacă forțele.

Mare atenție! Frunzele bătrâne se taie la 3 – 4 cm de sol.

În același timp se taie și stolonii de care nu ai nevoie. Dar, dacă vrei să înmulțești căpșunii, stolonii se lasă să se dezvolte singuri și să prindă rădăcini lângă planta mamă.

Cum se îngrijesc căpșunii după tăierea frunzelor

La câteva zile după ce se taie frunzele căpșunilor, cel mult două zile, se irigă cu mai multă apă decât de obicei, seara, după apusul soarelui, când pământul se răcorește.

La 10 zile după tăierea frunzelor bătrâne se poate aplica un biostimulator și un tratament care distruge bacteriile și ciupercile care atacă aceste plante delicate.

Frunzele tinere vor crește repede și vor fi sănătoase și viguroase. Ele vor ajuta planta să își refacă energia după fructificare și să reziste mai bine la temperaturile de iarnă.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: