AcasăActualitateDe ce evită bărbaţii, din ce în ce mai mult, să se...

De ce evită bărbaţii, din ce în ce mai mult, să se căsătorească?

Un număr tot mai mare de bărbați din zilele noastre spun nu căsătoriei. Ar putea fi ușor să spunem că pur și simplu nu vor să se așeze la casa lor, dar nu întotdeauna acesta este motivul pentru care bărbații nu vor să se căsătorească. Există o mulțime de motive psihologice și sociale.

Mulți dintre aceștia nu simt o mare presiune din partea familiei sau a prietenilor pentru a se căsători, mai ales atunci când sunt încă tineri. Acest lucru contrazice în mare măsură ceea ce trăiesc femeile, care sunt adesea întrebate despre căsătorie și sunt împinse către a face pasul cel mare.

Cu toate acestea, există multă presiune atunci când vine vorba de o cerere în căsătorie. Într-o relație heterosexuală, bărbații sunt, de obicei, cei de la care se așteaptă să facă cererea în căsătorie, iar pentru ei poate fi o experiență destul de stresantă. 40% dintre bărbați și-au exprimat îngrijorarea cu privire la așteptările pe care le are partenera lor în ceea ce privește inelul de logodnă, de exemplu.

Un alt motiv pentru care bărbații evită să „se lege la cap’ este teamă că, după ce se căsătoresc, soția le va spune ce să facă. Acest lucru nu se întâmplă însă în cazul relației dinaintea căsătoriei, ceea ce sugerează că bărbații consideră că partenera lor nu are dreptul să îi controleze în niciun fel decât dacă există un angajament mai mare.

De asemenea, potrivit cercetărilor, atât soțul, cât și soția au schimbări de atitudine după ce se căsătoresc. Bărbații au o schimbare majoră în viața lor atunci când încep să se vadă pe ei înșiși ca protectori și furnizori. Căsătoria este angajamentul suprem, așa că necesită o mulțime de sacrificii. Pot exista o mulțime de beneficii în a fi singur, iar bărbații simt că au mai mult de pierdut decât femeile, mai scrie sursa citată mai sus.

Bărbații se tem mai mult de divorț

Un sondaj a arătat că bărbaților nu le este frică de căsătorie în general, dar le este frică de o căsătorie care să nu meargă. Mulți oameni au avut experiența de a-și vedea părinții și alte persoane dragi divorțând, așa că bărbații nu doresc să se mulțumească cu ceva mai puțin decât perfecțiunea.

Având în vedere rata ridicată a divorțurilor și o mulțime de motive de anxietate când vine vorba de căsătorie, un bărbat se poate întreba de ce trebuie să se căsătorească. Cu toate acestea, căsătoria este extrem de benefică pentru bărbați în multiple moduri:

  • Contrar credinței conform căreia căsătoria le va afecta cariera, bărbații căsătoriți câștigă mai mulți bani decât oricine altcineva, inclusiv bărbații singuri.
  • Căsătoria are o mare influență pozitivă asupra sănătății mentale a bărbaților, reducând singurătatea și depresia.
  • Bărbații căsătoriți trăiesc o viață mai lungă și mai sănătoasă decât bărbații singuri.
  • Bărbații pot obține aceste beneficii chiar și din căsătorii mai puțin reușite, spre deosebire de femei.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: