AcasăSănătateCum să slăbim sănătos şi să ne menţinem greutatea în limite normale!

Cum să slăbim sănătos şi să ne menţinem greutatea în limite normale!

În disperarea de a slăbi, oamenii optează pentru metode de slăbire “minune” care promit rezultate eficiente într-un timp scurt. Ce trebuie să ştim însă este că scăderea rapidă în greutate nu doar că nu este recomandată, dar uneori poate fi fatală.

Încă de la început trebuie să cunoaştem faptul că cele două metode cu care unii specialişti ne iau ochii, medicamentele care ajută la eliminarea apei şi dieta slab calorică, duc la dereglarea metabolismului, având repercursiuni asupra sănătăţii noastre. Iată câteva metode de la care nu trebuie să ne abatem, dacă vrem să slăbim şi să ne păstrăm şi sănătatea:

  • Alege o dietă cu aport normal de proteine(aproximativ 50g/zi), cu aport scăzut de grăsimi şi aport normal de glucide;
  • Fă exerciţii fizice în fiecare zi(măcar 30 de minute);
  • Micul dejun să fie cea mai consistentă masă din zi;
  • Masa de prânz să fie una moderată;
  • Cina să fie uşoară şi să fie servită măcar cu 3 ore înainte de culcare;
  • Trebuie să mestecăm bine alimentele;
  • Să bem multă apă între mese;

Masa de dimineaţă trebuie să fie cea mai bogată pentru că la primele ore ale zilei arderile din corp sunt foarte intense şi deci nu asimilăm, iar cu cât ne apropiem de noapte, arderile sunt tot mai slabe şi deci punem şi grăsime mai uşor. Tocmai de aceea instinctul de a mânca mult seara trebuie ţinut sub control iar rezolvarea vine tot din apă. De fiecare dată când simţi nevoia de a mânca ceva, bea apă, astfel senzaţia de foame poate fi păcălită uşor.

Idei greşite legate de mâncare

Există câteva prejudecăţi legate de alimentaţie pe care dorim să vi le enumerăm:

“Dacă mănânci mult, eşti sănătos” – Greşit. Corect este să mâncăm atât cât să ne menţinem greutatea corporală în limite normale

“Dacă mâncâm pâine, ne îngrăşăm” – Greşit. Pâinea nu îngraşă, în special cea integrală, îngraşă ce se pune peste pâine.

“Copiii în creştere au nevoie de dulciuri” – Greşit. Ei au nevoie de o alimenţaţie echilibrată care să conţină toţi nutrienţii.

“Dacă nu mănânci destul seara, nu te poţi odihni” – Greşit. Ultima masa trebuie să fie uşoară şi cu cel puţin trei ore înainte de somn.

“Dacă nu manânci carne, eşti subnutrit” – Greşit. O alimentaţie vegetariană variată poate furniza corpului toţi aminoacizii esenţiali.

“Nu fac mişcare pentru că îmi creşte pofta de mâncare şi mă îngraş” – Greşit. Prin mişcare echilibrăm metabolismul, formăm muşchi şi deci nu se depune grăsime.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: