AcasăActualitateCum să scapi de furnici: 10 moduri non-toxice de a face față...

Cum să scapi de furnici: 10 moduri non-toxice de a face față furnicilor în casă, bucătărie și grădină

Furnicile își doresc același lucru pe care îl face orice creatură: apă, hrană și adăpost. Acesta este motivul pentru care aceste insecte de dimensiuni mici au obiceiul de a ne invada casele. Și, în timp ce aceste insecte minuscule nu sunt dăunătoare sau periculoase pentru sănătate, ele pot fi adesea o vedere neplăcută sau, mai rău, pot să-și facă drum prin cablurile electrice importante.

Deși putem face toate eforturile pentru a ne menține casa curată și ordonată, chiar și curățând acele zone uitate, uneori nu este suficient pentru a ține aceste creaturi la distanță. Acesta este momentul în care remediile pentru îndepărtarea furnicilor sunt utile.

Cum să scapi de furnicile din casă

În timp ce furnicile și cuiburile de furnici se găsesc în mod obișnuit afară, acești mici tirani au obiceiul de a merge în casele noastre pentru a căuta hrană și apă. Acest lucru este obișnuit mai ales în timpul verii, când temperatura și vremea uscată își diminuează sursele obișnuite.

Este nevoie doar de o furnică pentru a intra într-o casă pentru a arăta traseul pe care să o urmeze o întreagă armată – aceste insecte inteligente lăsând în urmă o cale de feromoni parfumată care ghidează restul haitei. Din fericire, există o serie de ajutoare naturale care pot ajuta la distrugerea acestor poteci, prevenind o viitoare invazie a casei.

  1. Lămâi

Citricele, cum ar fi lămâia, limele și portocalele, sunt un excelent respingător natural pentru furnici, conform experţilor.

„Lămâile sunt toxice pentru anumite tipuri de ciuperci cu care furnicile se hrănesc, prin urmare, plasarea de coajă de lămâie sau suc de lămâie în jurul casei va face ca furnicile să rămână curate”, ne spun aceştia.

„Puteți folosi, de asemenea, produse de curățare cu parfum de citrice în jurul casei dvs., deși evitați soluția parfumată sintetică, deoarece nu va avea niciun efect.”

  1. Ulei de mentă

Se pare că uleiurile esențiale extrase din plante, cum ar fi menta, sunt respingătoare pentru furnici.

Pune câteva picături într-un arzător de tămâie cu ulei și pune-le lângă sursa infestării furnicilor. Sau diluează puțin ulei în apă și pulverizează pe zonele afectate.

O alternativă viabilă la respingătoarele chimice pentru furnici, uleiul de mentă este sigur de utilizat în preajma copiilor și vă face și casa să miroase grozav.

  1. Ulei de arbore de ceai

Un alt ulei esențial care funcționează ca un insecticid poate fi găsit în dulapul din baie.

Un studiu a constatat că uleiul de arbore de ceai are atât „efecte insecticide, cât și repelente”.

Este, de asemenea, bun cu pielea și, prin urmare, este un alt remediu natural și sigur pentru a scăpa de furnicile din casă.

Ca și în cazul mentei, pulverizați o formă diluată de arbore de ceai pe cauza directă sau lăsați-o să se disperseze printr-un arzător de ulei.

  1. Pudra de talc

„Pudra de talc poate fi folosită și furnicile nu vor trece prin ea”, spune el. „În plus, talcul sau pudra pentru copii sunt mai sigure și pentru animale de companie și pentru copii.” spun experţii

Pudra de talc funcționează prin spargerea urmei de feromoni a furnicilor. În plus, se pare că pulberea este absorbită prin piele și le blochează căile respiratorii, ucigându-le definitiv.

  1. Detergent de vase

Un alt produs obișnuit de respingere a furnicilor este detergentul de vase.

Puteți să pulverizați direct pe sursă funcționând prin eliminarea urmei de feromoni parfumate pe care furnicile o lasă în urmă și pe care se bazează pentru a-și găsi drumul înapoi.

Cum să scapi de furnici în bucătărie

Cu mâncarea în minte, nu este de mirare că furnicile se îndreaptă în mod natural spre bucătărie. Păstrarea acestei încăperi curată și ordonată este, prin urmare, o prioritate, deoarece orice scurgeri, vase murdare sau alimente ușor accesibile vor fi surse sigure pentru acești mici vizitatori.

„Rețineți că furnicile sunt atrase de lucruri dulci și amidonoase, cum ar fi zahărul, mierea și făina de porumb”, spun experţii. „Și păstrați alimentele bine sigilate în recipiente sau pungi de plastic”. Renunțarea la sursa de hrană este primul port de escală. Dar dacă încă observi un flux de insecte de dimensiuni mici, atunci ia în considerare câteva dintre aceste sfaturi pentru a scăpa de furnicile din bucătărie.

  1. Scorțișoară

Un studiu a arătat că trans-cinamaldehida – un compus găsit în scorțișoară – este eficientă în uciderea și respingerea furnicilor, inclusiv a mușcăturii furnicilor roșii.

„Nu numai că scorțișoara ține furnicile departe, dar îți va lăsa casa mirosind minunat și proaspăt. Puneți scorțișoară lângă intrarea în casă și va acționa ca un repulsiv natural datorită mirosului său puternic. Puteți adăuga și câteva uleiuri esențiale la scorțișoară pentru a-i spori mirosul.”

Un alt truc este să acoperiți bile de bumbac cu pudră de scorțișoară sau ulei de scorțișoară și să lăsați afară lângă observațiile furnicilor.

  1. Oțet

Știm că oțetul are multe utilizări, dar știai că este și un repelent natural pentru insecte?

„De îndată ce vedeți niște furnici nedorite, amestecați o soluție de 50% oțet obișnuit sau alb și 50% apă și turnați-o peste zona pe care le-ați văzut. Dacă doriți, puteți folosi chiar și o soluție de oțet 100%.”

În timp ce oțetul omoară furnicile, mai întâi le poate respinge:

„Furnicile pot mirosi oțetul chiar și după ce se usucă – prin urmare, această metodă este o soluție pe termen lung la problema ta”.

  1. Amidon de porumb

Se pare că amidonul de porumb reprezintă o altă soluție pentru furnicile enervante.

„Pentru ca asta să funcționeze trebuie să le acoperiți cu generozitate în amidon de porumb și apoi să turnați apă”, ne învaţă experţii. „Aceasta este o abordare mai dezordonată pentru îndepărtarea furnicilor din casă, dar este eficientă. După un timp, aspirați amidonul de porumb pentru a vă asigura că toate sunt îndepărtate și aruncați imediat punga de vid.”

Amidonul de porumb nu va ucide de fapt furnicile, dar le va atrage în zonă, permițându-vă să le eliminați cu aspiratorul.

  1. Sare și piper

Condimentele noastre de încredere sunt cunoscute că opresc furnicile, împiedicându-le să se întoarcă în bucătărie.

„Răspândirea sării în apropierea oricăror colțuri în care furnicile ar intra și se târă înapoi le va împiedica să facă apariția în casa ta”, spune Lucy de la Hillarys. „De asemenea, poți să presari piper la intrare sau să faci o soluție de piper și apă și să o pulverizezi în apropierea zonelor cu probleme”.

Atât ardeiul negru, cât și ardeiul cayenne sunt detestați de furnici și sunt bine de folosit aici.

Cum să scapi de furnici în grădină

Cuiburile de furnici se găsesc afară, în grădină, așa că dacă suferiți de o infestare reală, atunci sunt șanse să fiți nevoit să abordați mai întâi sursa. Cu toate acestea, distrugerea cuibului ar trebui să fie doar o ultimă soluție. Deoarece este important să ne amintim că furnicile au un rol esențial în ecosistemul nostru și ne ajută pe noi, oamenii, mâncând alți dăunători precum puricii și ploșnițele de pat. Iată o soluţie, dacă vrei să scpai de ele.

  1. Apa clocotita

„Tornând apă clocotită în orice gaură de furnici pe care le ai în grădina ta este o modalitate foarte eficientă și imediată de a ucide furnicile. Chiar dacă dealurile de furnici par mici în exterior, ele găzduiesc adesea colonii extrem de largi și mari sub pământ. Prin urmare, asigurați-vă că turnați o cantitate suficientă de apă în fiecare loc pe care îl vedeți plin de furnici.”

Într-un experiment, cercetătorii au descoperit că turnarea apei fierbinți pe o colonie de furnici a redus numărul furnicilor cu 60%.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: