AcasăActualitateCum să îi insufli copilului plăcerea de a citi!

Cum să îi insufli copilului plăcerea de a citi!

Nu degeaba se spune că un adult inteligent este un fost copil care a citit multe cărți în copilărie. Încă din momentul în care copilul învață să citească, este indicat ca părinții să îi dezvolte această dorință de a citi cât mai multe cărți. Mulți părinți se lovesc însă de reticența celor mici de a deschide o carte, tocmai de aceea specialiștii ne sfătuiesc cum să îi atragem pe copii în lumea cărților.

În primul rând, citiți-le celor mici înainte de a ști ei să o facă. În felul acesta le dezvoltați dorința de a pătrunde în lumea poveștilor și astfel, atunci când vor învăța primele litere, le va fi mult mai ușor să răsfoiască tot mai multe cărți.

Fiți modelul lor. Dacă cresc într-o familie în care lectura este un lucru cât se poate de normal, atunci și ei vor împrumuta acest obicei de la părinți.

Cumpărați-le exact genul de cărți pe îl prefer. Dacă vedeți că cel mic este pasionat de cărți SF de exemplu, iar voi preferați alt gen de cărți pentru el, veți descoperi că acesta va refuza să mai citească. Așa că renunțați la preferințele voastre și acceptați ce își dorește el. Cititul este din plăcere, nu din obligație.

Dacă vă loviți de un refuz și simțiți că cel mic nu este așa pasionat de cărți cum v-ați fi așteptat, nu vă dați bătut. Continuați să îl motivați, să îi cumpărați cărți care mai de care mai interesante, să îi citiți povești captivante și astfel veți vedea că încet-încet ceea ce părea imposibil, ar putea avea rezultatul dorit.

Pentru a veni în sprijinul părinților care își doresc ca cei mici să facă o pasiune din citit, Editura Litera vine cu câteva surprise pentru micii cititori. În perioada 9-13 martie, pe site-ul editurii se dă startul marilor reduceri la cărțile pentru copii. Sub numele de ”Festivalul de carte pentru copii”, editura își propune să inspire și să cultive copiilor dragostea pentru lectură, tocmai de aceea vine cu reduceri de până la 80 % la toate cărțile pentru cei mici. Dacă și tu ai un copil care adoră să citească, acum e momentul să îți dezvolți biblioteca personală.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: