Mielul este vedeta de pe masa de Paşte. Aşa că gospodinele se întrec în reţete care mai de care mai delicioase. Iată o reţetă unde carnea de miel se completează extraordinar cu rozmarinul, usturoiul, vinul alb și legumele de sezon.
Ingrediente
1,6 kg pulpă de miel cu os
50 ml ulei de măsline
3 crenguţe de oregano, frunze culese si tocate grosier
4 crenguţe de rozmarin, frunzele tocate grosier
1 lămâie
1 bulb de usturoi, căţei usor zdrobiţi
1 ardei iute roșu
1 kg de cartofi, cu coaja, tăiați în felii groase
3 bulbi de fenicul, tăiați în sferturi pe lungime, vârfurile îndepărtate, frunzele verzi păstrate
250 ml vin alb
250 ml supa de pui de bună calitate
Mod de preparare:
PASUL 1
Scoateți mielul din frigider cu 1 oră înainte de a-l găti și folosiți un cuțit ascuțit pentru a face mici incizii peste toată carnea. Amesteca uleiul cu oregano, rozmarinul tocat si coaja de lamaie. Frecați marinada peste tot mielul, masând-o bine în tăieturi.
PASUL 2
Încinge cuptorul la 200C/180C. Puneți usturoiul, ardeiul iute, cartofii, feniculul și restul de rozmarin într-o tavă mare, turnați peste puțin ulei de măsline și amestecați împreună. Se condimentează cu generozitate mielul, apoi se așează deasupra legumelor. Se frige timp de 45 de minute până când mielul începe să se rumenească, apoi se toarnă vinul. Continuați să gătiți timp de 30-45 de minute.
PASUL 3
Scoateți mielul și odihniți-l până la 30 de minute. Coborâm cuptorul la 160C/140C, acoperim legumele cu folie și, în timp ce mielul se odihnește, punem din nou la cuptor până se înăbușă în sucul de prăjire. Se împrăștie frunzele de fenicul peste legume, se pune mielul înapoi deasupra și se aduce toată tava la masă pentru a se servi.