AcasăActualitateCum să depășești mai ușor o despărțire!

Cum să depășești mai ușor o despărțire!

O despărțire este extrem de dureroasă, indiferent dacă a fost decizia ta sau a celui cu care ai avut relația. Vei trece prin emoții dureroase și dorința voastră este să treceți cât mai ușor peste aceste sentimente care dor. Există mai multe moduri prin care poți să treci peste aceste emoții dureroase și să începi să mergi mai departe. Trebuie să știți însă că trecerea peste o despărțire necesită timp și răbdare. Dar în tot acest timp încearcă să nu aluneci în obiceiuri autodistructive – nu-ți ignora prietenii, nu-ți neglija munca și, mai ales, nu uita de îngrijirea de sine.  Iată câteva sfaturi prin care poți să îți alini suferința și să treci mai ușor peste o despărțire:

Refaceți-vă stima de sine

Dacă despărțirea a fost inițiată de către partenerul tău, primul impuls al tău este să te întrebi ce este în neregulă cu tine, ce ar determina pe cineva să se despartă de tine. Nimic mai greșit spun specialiștii. În astfel de momente ni se recomandă să te concentrezi pe ceea ce prețuiești cu adevărat la tine, pe calitățile tale, la caracterul vostru și la punctele voastre forte atât din punct de vedere emoțional, cât și la aptitudini sau abilități.

Evitați orice contact cu fostul partener

Oricine experimentează o despărțire trebuie să-și ia timp departe de fostul partener și să se implice în activități și lucruri care sunt benefice pentru sănătatea lor mintală. Dacă picați de acord să rămâneți prieteni, încearcă totuși ca o perioadă de timp să nu vă vedeți. Orice vorbă sau orice gest vă pot aduce amintiri, iar asta vă va face și mai rău. S-ar putea de asemenea să trebuiască să aveți contact pentru a vă ocupa de aspectele practice privind separarea însă încercați să limitați acest lucru la ceea ce este absolut necesar.

Ai nevoie de prieteni pentru a te vindeca de o despărțire.

Despărțirile pot fi traumatizante și este nevoie de sprijin pentru a vă reveni. A avea sprijinul și dragostea familiei și a prietenilor vă va ajuta la înlăturarea emoțiilor negative care pot apărea după o despărțire. Este chiar indicat să ai pe cineva care să-ți înțeleagă trăirile și să îți dea cele mai bune sfaturi.

Încercați să vizitați cât mai multe locuri noi

Măcar o dată pe săptămână găsește o cafenea sau un restaurant în care nu ai fost niciodată și mergi alături de prieteni. Cel mai bine este să ieșiți din rutina obișnuită și să evitați locurile în care mergeați întotdeauna cu fostul. Va fi destul de greu, însă încet-încet, cunoscând locuri și oameni noi, gândurile voastre nu vor mai fi atât de negre.

Evitați să intrați într-o relație doar ca să îl uitați pe fostul partener

De multe ori oamenii aleg să intre rapid într-o nouă relație în urma unei despărțiri. Acest lucru nu este întotdeauna o idee bună. Când intri într-o relație prea curând după despărțirea de cineva, s-ar putea să-ți aducă și mai multă suferință. Asta dacă relația cea nouă nu funcționează și astfel vei fi nevoit să faci față durerii la două despărțiri deodată. Luați în considerare să rămâneți singur până când vă înțelegeți pe deplin emoțiile și treceți peste despărțire.

Indiferent ce metode folosești pentru a depăși o despărțire, important este să realizezi că ești o ființă puternică și nu ai nevoie de o relație pentru a valida acest lucru. De multe ori, suntem atât de prinși într-o relație încât uităm cât de importanți suntem noi.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: