AcasăSănătateCum să avem unghii frumoase, dar mai ales sănătoase!

Cum să avem unghii frumoase, dar mai ales sănătoase!

Câţi dintre noi, atunci când întâlnesc o persoană, nu au sesizat mai întâi mâinile? Foarte multe persoane, la o primă întâlnire, se uită în primul rând la mâini şi în special, la unghii. Nu degeaba se spune că mâinile sunt cartea de vizită a unei persoane iar manichiura sau forma în care sunt tăiate unghiile, arată personalitatea acesteia. Ce nu ştim însă, este că, pe lângă un aspect plăcut, faptul că ne îngrijim unghiile ne scapă şi de anumite infecţii bacteriene. Iar specialiştii spun că, pentru a avea unghii sănătoase, nu trebuie neapărat să apelăm des la saloanele de manichiură, ci să le protejăm şi să le îngrijim aşa cum trebuie.

Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le urmăm pentru a ne bucura de unghii rezistente şi sănătoase:

  • În primul rând protejaţi-vă cât mai mult unghiile atunci când plănuiţi o curăţenie generală sau când spălaţi vase. Nu e un moft purtarea mănuşilor de protecţie în astfel de situaţii. Unghiile au de suferit foarte mult atunci când sunt ţinute timp îndelungat în detergent de vase şi apă fierbinte. Probleme pot apărea şi atunci când frecaţi un covor sau spălaţi geamurile.
  • Dacă obişnuiţi să vă faceţi des unghiile cu ojă, aflaţi că nu este un lucru prea bun. Unghiile se pot îngălbenii aşa că folosirea unui lac protector este mult mai indicat.
  • Cuticulele nu se taie, ci se hidratează cu un ulei special. Multe nu ştiam asta, aşa că nu de puţine ori am ales să le îndepărtăm. Greşit, spun specialiştii care ne atrag atenţia că, cuticulele protejează de infecţii, atât unghiile, cât şi pielea din jurul lor.
  • Încercaţi să evitaţi ustensilele ascuţite de manichiură. Acestea nu doar că agresează unghiile, dar pot să provoace şi răni, care se pot infecta.
  • Încercaţi să nu vă roadeţi unghiile pe fond nervos. Acestea pot deveni fragile şi se pot exfolia.

 

Unghiile pot fi indicatori ai stării noastre de sănătate

În mod normal poţi spune că o persoană are unghiile sanatoase, dacă acestea nu prezintă şanţuri sau striaţii iar culoarea lor este roz, şi nu cu pete sau cu porţiuni deschise la culoare. La o examinare rapidă a unghiilor putem afla de ce vitamine sau minerale duce lipsă corpul nostru sau dacă suferim de afecţiuni mai grave precum bolile cardiovasculare, anemie sau diabet zaharat.

Dacă observăm că unghiile noastre capătă o culoare mai închisă la culoare, nu este exclus să suferim de anemie, afecţiuni hepatice, deficit de vitamina B12, sau mai grav cancer sau melanom. Dacă însă acestea au o culoare mai deschisă precum alb sau galben, corpul nostru încearcă să ne spună că suferim de boli renale, boli ale sistemului respirator, diabet zaharat sau bronşită acută

Orice modificare îngrijorătoare în aspectul unghiilor trebuie să ne trimită la medic şi trebuie să ne facă să adoptăm o dieta mai echilibrata şi să ne administrăm vitamine.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: