AcasăActualitateCum ne luptăm cu depresia pentru a ieși câștigători!

Cum ne luptăm cu depresia pentru a ieși câștigători!

Din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu stări depresive care le afectează modul în care gândesc, simt și se comportă. Cel mai grav este că depresia poate afecta și sănătatea fizică dar și alte aspecte importante din viața unei persoane. Există multe modalități de a contracara unele dintre simptomele depresiei care nu implică medicamente pe bază de prescripție medicală. Dacă doriți să încercați să gestionați simptomele depresiei într-un mod natural, iată câteva metode care vă vor ajuta la gestionarea acestor simptome dar și la reducerea riscului de noi episoade.

 1. Evitați stresul

Există tot mai multe dovezi care demonstrează faptul că există o legătură între stres și depresie sau anxietate. Persoanele care au o sensibilitate la depresie pot avea un risc mai mare de a o dezvolta dacă se confruntă cu stres cronic. Studiile arată că stresul are un impact negativ asupra sănătății mintale. Știm că este destul de greu să evitați stresul, dar iată câteva ”secrete” pe care să le includeți în viața de zi cu zi:

 • Dormiți suficient
 • Învățați să spuneți „nu” solicitărilor suplimentare
 • Luați pauze de la serviciu
 • Practicați exerciții de respirație și meditație
 • Faceți exerciții fizice regulate
 1. Țineți legătura cu prietenii și familia

Indiferent prin ce stări treceți sau cât de greu vă este, încercați să nu vă retrageți din viața socială. Socializarea vă poate îmbunătăți starea de spirit iar menținerea contactului cu prietenii și familia este cel important lucru pe care puteți să îl faceți pentru voi în aceste momente dificile.

 1. Fiți mai activi și înfruntați-vă temerile

Există dovezi că exercițiile fizice vă ajută să vă îmbunătățiți starea de spirit. Dacă nu ați făcut mișcare de ceva vreme, începeți ușor prin a merge timp de 20 de minute în fiecare zi. Și cel mai important, nu evitați lucrurile pe care le considerați dificile. Când oamenii se simt dezamăgiți sau anxioși, uneori evită să vorbească cu alte persoane despre greutatea pe care o aveți pe suflet.

 1. Nu consumați prea mult alcool

Pentru unii oameni, alcoolul poate deveni o problemă. Este posibil să consumați mai mult decât de obicei ca o modalitate de a face față sau de a vă ascunde emoțiile, sau doar pentru a umple timpul. Dar alcoolul nu vă va ajuta să vă rezolvați problemele, ba dimpotrivă, vă va face să fiți și mai deprimați.

 1. Încercați să aveți o dietă sănătoasă

Unii oameni nu au chef să mănânce atunci când sunt deprimați și riscă să devină subponderali. Alții găsesc ajutor în mâncare și pot crește în greutate. Încercați totuși să vă limitați și să consumați alimente sănătoase.

 1. Căutați ajutor de specialitate pentru depresie

Obțineți ajutor dacă vă simțiți deprimat. Tratamentele pentru depresie includ terapii psihologice și antidepresive, iar vestea bună este că, beneficiind de  ajutor terapeutic, specializat, depresia poate fi depășită.

Studiile arată că depresia afectează aproximativ 1 din 15 adulți într-un anumit an și 1 din 6 persoane va experimenta depresie la un moment dat în viață. Un studiu Our World In Data estimează că aproximativ 3,4% din populația globală suferă de depresie. Este vorba despre aproximativ 264 de milioane de oameni din întreaga lume. Potrivit estimărilor OMS, cele zece țări cu cea mai mare prevalență a depresiei sunt:

Ucraina – 6,3%

Statele Unite – 5,9%

Estonia – 5,9%

Australia – 5,9%

Brazilia – 5,8%

Grecia – 5,7%

Portugalia – 5,7%

Belarus – 5,6%

Finlanda – 5,6%

Lituania – 5,6%

 

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: