Vă prezentăm astăzi o reţetă care vă poate salva mereu din situaţii neprevăyute cum ar fi apariţia unor musafiri neanunţaţi sau pur şi simplu vrei să te delectezi cu ceva delicios. Iată reţeta:
PREPARARE CLATITE
Pentru a obtine un aluat fin, punem mai intai faina, sarea, apoi ouăle si 50 ml lapte.
Amestecam bine cu telul pana devine o pasta densa si omogena. Adaugam in doua transe si restul de lapte, la final untul topit. Daca tot ne-au ramas cateva cocoloase, dam aluatul printr-o strecuratoare.
Recomand sa lasati aluatul o ora la frigider, il acoperiti cu o folie alimentara si il lasati sa se odihneasca. Dupa o ora veti vedea ca acesta este usor mai consistent decat initial.
Pentru prajirea clatitelor aveti nevoie de o tigaie antiaderenta, eu nu o ung cu nimic. Deoarece am pus unt in aluat nu e nevoie. Daca totusi doriti, puteti adauga putin unt la prima clatita.
Le prajim la foc mediu, cam 1 minute pe o parte ( sau pana ce marginile incep sa se desprinda) si apoi inca un jumatate de minut pe cealalta parte.
Pe masura ce le coaceti, le puteti acoperi cu un prosop de bucatarie, pentru a nu se usca.
![]() |
PREPARARE UMPLUTURA
Prima data taiem ceapa si ardeiul cubulete. Apoi intr-o tigaie punem putin ulei si ceapa, o lasam la calit 3-4 minute pana incepe sa se inmoaie. Adaugam si ardeiul, si mai lasam cateva minute. |
![]() |
ASAMBLARE
Preincalzim cuptorul la 210 grade. |