AcasăActualitateClătite umplute cu pui, la cuptor!

Clătite umplute cu pui, la cuptor!

Vă prezentăm astăzi o reţetă care vă poate salva mereu din situaţii neprevăyute cum ar fi apariţia unor musafiri neanunţaţi sau pur şi simplu vrei să te delectezi cu ceva delicios. Iată reţeta:

PREPARARE CLATITE

Pentru a obtine un aluat fin, punem mai intai faina, sarea, apoi ouăle si 50 ml lapte.
Amestecam bine cu telul pana devine o pasta densa si omogena. Adaugam in doua transe si restul de lapte, la final untul topit. Daca tot ne-au ramas cateva cocoloase, dam aluatul printr-o strecuratoare.
Recomand sa lasati aluatul o ora la frigider, il acoperiti cu o folie alimentara si il lasati sa se odihneasca. Dupa o ora veti vedea ca acesta este usor mai consistent decat initial.
Pentru prajirea clatitelor aveti nevoie de o tigaie antiaderenta, eu nu o ung cu nimic. Deoarece am pus unt in aluat nu e nevoie. Daca totusi doriti, puteti adauga putin unt la prima clatita.
Le prajim la foc mediu, cam 1 minute pe o parte ( sau pana ce marginile incep sa se desprinda) si apoi inca un jumatate de minut pe cealalta parte.
Pe masura ce le coaceti, le puteti acoperi cu un prosop de bucatarie, pentru a nu se usca.

Chicken à la King filled parsley pancakes | Rezept PREPARARE UMPLUTURA

Prima data taiem ceapa si ardeiul cubulete. Apoi intr-o tigaie punem putin ulei si ceapa, o lasam la calit 3-4 minute pana incepe sa se inmoaie. Adaugam si ardeiul, si mai lasam cateva minute.
La urma usturoiul razuit si pieptul de pui taiat cubulete. Asezonam cu sare si piper.
Adaugam si faina, amestecam bine, dupa 30 secunde punem si smantana.
Lasam pana incepe sa fiarba, si la foc mediu inca 2 minute. Apoi dam la o parte tigaia si o lasam sa se raceasca usor.

Lancashire Cheese & Bacon Pancakes | Egg Recipes - British Lion Eggs ASAMBLARE

Preincalzim cuptorul la 210 grade.
Asadar umplem clatitele , marginile laterale le indoim inauntru, apoi le rulam strans.
Intr-un vas termorezistent punem putin ulei , apoi 500 ml din sosul de rosii, clatitele, peste ele restul de ros de rosii si la final cascavalul si parmezanul ras.
Dam vasul la cuptor pentru 15-20 minute sau pana cand cascavalul este topit si usor rumenit. Clatitele le servim calde. Poftă bună !

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: