AcasăActualitateCele mai populare atracţii din Abu Dhabi! Turist pentru trei zile în...

Cele mai populare atracţii din Abu Dhabi! Turist pentru trei zile în capitala Emiratelor Arabe Unite!

Abu Dhabi este unul dintre cele șapte emirate, de fapt, este capitala Emiratelor Arabe Unite! Fiind al doilea cel mai popular oraș, după Dubai, Abu Dhabi reprezintă, cu siguranţă, alegerea perfecta pentru a petrece câteva zile de vis. Arhitectură magnifică, plaje uimitoare, monumente tradiționale și culturale, destinații pentru sporturi de aventură și piețe comerciale ultramoderne. Toate la un loc fac Abu Dhabi. Acest oraș, un amestec perfect de modern, tradițional și cultură contemporană este un paradis al turiștilor. Aici nu ai cum să te plictiseşti, există o mulțime de lucruri distractive de făcut în Abu Dhabi. Iată un itinerar detaliat pentru Abu Dhabi, în cele trei zile petrecute acolo, care să vă ajute să profitați la maximum de timpul dumneavoastră în acest oraș frumos!

Pentru început trebuie precizat că cel mai bun moment pentru a vizita Abu Dhabi este între noiembrie și aprilie, când temperaturile sunt în general destul de confortabile și ploile sunt rare. Situat în deșert, temperaturile ajung la 40°C sau mai mult, în lunile de vară, între mai și octombrie, când temperaturile sunt aproape insuportabile.

Unde ne-am cazat?

Locul ales pentru cazare a fost Hotelul Dusit Thani abu Dhani, aflat la 20 de minute de aeroport. Cu un design arhitectural inovator, acest turn de 37 de etaje atrage prin amabilitatea personalului, atmosfera luxoasă, dar primitoare dar şi preţurile destul de accesibile, în comparaţie cu alte hoteluri de 5 stele din zonă.

Cele 4 restaurante, un centru spa cu servicii complete și o piscină în aer liber, nu au cum să nu mulţumească chiar şi pe cel mai critic turist. Este clar că oamenii ştiu cum să atragă turiştii, mai ales că portofoliul de proprietăți al Dusit International cuprinde în prezent peste 270 de hoteluri în întreaga lume, care operează sub șase mărci în 14 țări.

Ce am vizitat în prima zi?

Bineînţeles Ferrari World. Este unul din lucrurile pentru care Abu Dhabi este recunoscut în lume. Fanii mașinilor de curse Ferrari, dar și iubitorii de adrenalină pot face o vizită la Ferrari World. Iar aici pe lângă faimoasele roller coasters pe care le găsești în toate parcurile de distracții, poți trăi adrenalina pe pielea ta în Formula Rossa.

Formula Rossa este cel mai rapid roller coaster din lume și ajunge în mai puțin de 5 secunde de la 0 la 240km/h. Am vizitat, de asemenea, şi colecția de mașini ale lui Ferrari, cu modele care datează din 1947.

Şi cum nu puteam pleca de acolo fără să intrăm puţin şi în lumea desenelor animate, am vizitat şi Warner World. Special pentru iubitorii producțiilor Warner, a fost lansat în octombrie 2018, acest parc tematic care se întinde pe o suprafață de 15 hectare.

Parcul se adresează în special copiilor, dar nici adulţii nu se pot plânge că nu au ce face în acest loc de vis.

Moscheea Sheikh Zayed, un loc unde neapărat trebuie să ajungi!

Construită special pentru a impresiona și a arăta grandoarea emiratului Abu Dhabi. Moscheea a fost construită în 9 ani și deține o mulțime de recorduri: cel mai mare covor cusut manual, unul dintre cele mai mari candelabre din lume, cu milioane de pietre Swarovski, cel mai mare mozaic din marmură.

Este una dintre cele mai mari moschei din lume și una dintre cele mai frumoase clădiri pe care le-am vizitat vreodată. Încă din exterior poţi vedea frumuseţea locului. Curtea centrală este o minune. Aici poţi admira cel mai mare mozaic de marmură din lume, care măsoară aproximativ 17.000 m2. Nici interiorul nu se lasă mai prejos.

Totul este impresionant, candelabrele enorme, podeaua este acoperită cu cel mai mare covor din lume, marmură şi sidef la tot pasul..e clar, măiestria locului cu greu poate fi descrisă în cuvinte.

Nu puteam ajunge în Abu Dhabi şi să nu vizităm Emirates Palace, cel mai luxos hotel din lume. A fost inagurat în anul 2005 și arhitecții nu au avut limită de buget privind construcția și decorațiunile interioare.

Arată mai mult ca un palat care se întinde pe un domeniu vast cu deschidere la mare. Impresionant este faptul că, aici există șase apartamente care sunt destinate doar conducătorilor Emiratelor.

Zgârie-norii, arhitectura impresionantă care atrage toate privirile!

Abu Dhabi nu putea să se lase mai prejos decât emiratul vecin, Dubai, și să nu construiască zgârie – nori emblematici. Se pare că Abu Dhabi găzduiește cea mai înclinată clădire din lume, mai înclinată chiar și decât turnul din Pisa. Turnul Capital Gate este de 4 ori mai înclinat decât turnul din Pisa, are 35 de etaje, o înălţime de 160 metri şi o înclinaţie de 18 grade spre vest.

Punctul culminant al vizitei noastre în Abu Dhabi l-a reprezentat safariul de seară în deșert din Abu Dhabi, o modalitate excelentă de a vă bucura de deșert și de numeroasele sale tradiții și culturi.

În cele şase ore petrecute în desert, ne-am bucurat de o experiență uimitoare: o cursă peste dunele de nisip cu o maşină 4×4, plimbarea cu o cămilă într-o tabără în stil beduin, ascunsă în dunele de nisip emblematice, pictură cu henna, fumat sheesha, un spectacol de dans tradiţional, plus o cină delicioasă cu colegii de călătorie.

Au fost trei zile trăite la maxim, o experienţă pe care nu o vom uita niciodată şi care ne-a umplut bagajul cu nişte amintiri minunate. Abu Dhabi este cu siguranţă locul unde visele devin realitate!

 

 

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: