AcasăActualitateCele mai nebunești 10 tradiții de Paște din lumea întreagă!

Cele mai nebunești 10 tradiții de Paște din lumea întreagă!

Există multe tradiții unice de Paște în întreaga lume, de la ritualuri religioase la activități anuale distractive și ciudate. De la cea mai mare omletă din lume din Franța până la vânătoarea de iepuri sălbatici din Noua Zeelandă sau tradiţia de a purta haine de vrăjitoare în Finlanda, acestea sunt câteva din cele mai neobișnuite modalități de a sărbători Paștele. Iată care sunt cele mai interesante și semnificative tradiţii de Paște din întreaga lume.

Cea mai mare omletă de Paşte în Franţa

În fiecare zi de luni după Paște, locuitorii din Haux sparg de obicei peste 4.500 de ouă într-o tigaie gigantică pentru a crea o omletă masivă de Paște, care servește peste 1.000 de oameni. Fiecare familie sparge ouăle în casele lor dimineața și se adună în piața principală unde ouăle sunt gătite la prânz.

Zmee zburătoare în Bermuda

Sărbătorirea Paștelui este o un adevărat spectacol pe frumoasa insulă britanică Bermuda. Festivitățile încep în Vinerea Mare, cu KiteFest, de care se bucură localnici și vizitatori deopotrivă. Oamenii care doresc să sărbătorească vin la Horseshoe Bay Beach pentru a-și etala zmeii făcuţi în casă, adesea cu modele geometrice îndrăznețe, viu colorate.

Crearea de covoare colorate în Guatemala

Localnicii din Antigua din sudul Guatemala își acoperă străzile cu covoare colorate pe tot parcursul Săptămânii Mare, în pregătirea procesiunii de Vinerea Mare. Covoarele lungi sunt realizate din flori, rumeguș colorat, fructe, legume și nisip. Ele sunt adesea acoperite de scene care sunt importante pentru artiștii care le realizează, de la religie la natură sau istoria localităţii.

Foc de artificii la Florence, Italia

În Florența, localnicii sărbătoresc o tradiție de Paște veche de 350 de ani, cunoscută sub numele de Scoppio del Carro sau „explozia căruței”. Un cărucior împodobit, plin de artificii, este condus pe străzile orașului de oameni îmbrăcați în costume colorate din secolul al XV-lea. Arhiepiscopul Florenței aprinde apoi fitilul în timpul liturghiei de Paște, declanșând un foc de artificii senzaţional.

Tradiţia de a îmbrăca costume de vrăjitoare de Paște, în Finlanda

Copiii mici din Finlanda, în special fetele, se îmbracă în mod tradițional în vrăjitoare de Paște, purtând haine colorate.Micile vrăjitoare merg din ușă în ușă cu crenguțe de salcie decorate cu pene colorate și hârtie creponată. O binecuvântare este recitată pentru a alunga spiritele rele, iar copiilor li se dă adesea un ou de ciocolată în schimb.

Marea vânătoare de iepuri din Noua Zeelandă

În timpul Marii Vânătoare anuale de iepurași de Paște din Noua Zeelandă, sute de vânători se adună în Alexandra, un oraș din districtul Central Otago, pentru a vâna iepuri, la propriu. Totuși, tradiția are un motiv specific în spate. Scopul este reducerea populației de iepuri, care este o specie care afectează negativ biodiversitatea mediului. Iepurii sunt considerați dăunători în această regiune.

Aruncarea oalelor în Corfu, Grecia

În dimineața Sâmbetei Mare, pe insula grecească Corfu are loc tradiționala „aruncare a oalei”. Oamenii aruncă pe ferestre oale, tigăi și alte obiecte de pământ, adesea pline cu apă, zdrobindu-le pe stradă. Unii spun că obiceiul provine de la venețieni, care obișnuiau să arunce toate obiectele lor vechi. Alții cred că aruncarea ghivecelor salută primăvara, simbolizând noile recolte care vor fi adunate în noile ghivece.

Udatul din Polonia

În Polonia, udatul cu apă este o tradiție de Paște numită Śmigus-dyngus – Luni Umede. În ziua de Luni de Paște, oamenii încearcă să se ude reciproc cu găleți cu apă, pistoale sau orice altceva pe care pot pune mâna. Legenda spune că fetele care se udă în Luni Umede se vor căsători în decurs de un an.

Împodobirea copacilor de paște cu tutun

Clima din Papua Noua Guinee împiedică ciocolata de Paște să nu se topească. În loc de ciocolată, copacii sau crengile din afara bisericilor sunt împodobiți cu pachete de tutun și țigări, care sunt oferite localnicilor după slujbă, în Duminica Paștelui.

Crucificare reconstituită în Filipine

În Filipine în fiecare an, în Vinerea Mare, mai mulţi oameni din San Pedro Cutud, din nordul Filipinelor sunt bătuți în cuie pe cruci pentru a onora răstignirea lui Isus. Deși Biserica Catolică a respins aceste practici, este o tradiție anuală care aduce mii de turiști.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: