AcasăActualitateCele mai bune metode de a scăpa de astenia de primăvară!

Cele mai bune metode de a scăpa de astenia de primăvară!

Te simți mereu obosit și pare că nu mai ai chef de nimic? Nu te îngrijora nu suferi de vreo boală, ci astenia de primăvară îți dă și ție bătăi de cap, la fel ca majorității oamenilor. Este cât se poate de normal, spun specialiștii, mai ales că ai și motive să te simți obosit:  zilele se lungesc, soarele capătă putere iar în jur natura se trezește din hibernare.

Simptomele asteniei nu diferă prea mult de la o persoană la alta: oboseala excesivă, stări de epuizare, schimbări de dispoziție, dureri de cap, lipsă de concentrare și chiar insomnie. Aceste simptome sunt resimțite în special de persoanele cu tensiune arterială scăzută sau cele care nu sunt într-o condiție fizică prea bună, persoanele în vârstă sau chiar și tinerii. Medicii au și o explicație pentru aceste stări: organismul se adaptează greu la schimbările vremii și la zilele din ce în ce mai lungi. Dar au și o vestea bună: astenia va dura cel mult câteva săptămâni – și apoi vă reveniți ușor-ușor la ritmul obișnuit! Secretul pentru a ne reveni cât mai repede este să îi dăm corpului înapoi ce i-a lipsit pe timpul iernii: soare, aer curat și o dietă bogată în vitamine.

Iată cum ne revenim din astenie ce se putem face pentru a contracara simptomele destul de neplăcute:

  • Ridicați-vă din pat și bucurați-vă cât mai mult soare și lumină! Lumina soarelui este bună pentru starea de spirit așa că profitați de orele de dimineață pentru o tură de mers pe jos sau jogging. Acest lucru vă pregătește pentru o zi plină de energie. Timpul petrecut afară vă ajută organismul să sintetizeze serotonina, hormonul care ridică starea de spirit, cunoscut și sub denumirea de hormonul fericirii.
  • Sesiunile de saună sau dușurile/băile reci și calde pot, de asemenea, ajuta corpul pentru schimbările de temperatură.
  • Somnul suficient este foarte important pentru starea fizică și mentală.
  • În ceea ce privește nutriția, alimentele proaspete, cu multe legume și fructe bogate în vitamine și minerale sunt de mare ajutor în cazul celor care se confruntă cu astenia. Organismul are nevoie de nutrienții proveniți din legumele proaspete, pentru procesele metabolice care sunt intensificate îndeosebi primăvara.
  • Un pahar cu suc de fructe acoperă jumătate din necesarul zilnic de vitamina C și asta ajută la reducerea oboselii. Este știut faptul că sucul proaspăt presat sau ceaiul revitalizant cu ghimbir și mentă activează organismul din interior.
  • Aportul de vitamine B este foarte important. Acestea se găsesc în lapte și produse lactate, ouă, nuci, precum și în cereale integrale și legume.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: