AcasăSănătateCele mai bune alimente pentru femeile de peste 40 de ani!

Cele mai bune alimente pentru femeile de peste 40 de ani!

După ce împlinește 40 de ani, nevoile nutriţionale și metabolismul unei femei se schimbă. Din acest motiv, este indicat ca fiecare femeie să aibă grijă de alimentația ei zilnică. Iată câteva alimente pe care o femeie ar trebui să încerce să le adauge în dieta zilnică odată ce împlinește vârsta de 40 de ani.

Ceaiul verde este o excelentă băutură detoxifiantă care menține metabolismul corporal atât al bărbaților, cât și al femeilor la un nivel optim. Antioxidanții din ceaiul verde ajută la eliminarea radicalilor nocivi de oxigen și la combaterea daunelor oxidative ale celulelor, ADN-ului și funcțiilor celulare. Când prepari ceaiul verde în mod corect, antioxidanții ajută la protejarea celulelor, care funcționează normal și mențin metabolismul.

Merele După 40 de ani, femeile ar trebui să includă fructe de sezon în dieta lor zilnică. Dintre toate fructele, merele sunt cele mai bune alimente antioxidante care nu doar că sunt bogate în vitamine şi fibre, dar şi țin sub control inflamația organismului, îmbunătăţesc metabolismul, scad colesterolul rău şi îmbunătățesc profilul lipidic și sensibilitatea la insulină.

Alimente bogate în proteine Între 40 şi 50 de ani, corpul feminine are nevoie în mod ideal de 0,8 grame de proteine ​​per kilogram de greutate corporală, pe zi, pentru a preveni pierderea masei musculare. Astfel, un aport zilnic suficient de proteine ​​după 40 de ani este foarte important. Aşa că, fiecare femeie după 40 de ani trebuie să încerce să includă alimente bogate în proteine ​​în dieta lor zilnică. Unele dintre sursele bune de proteine ​​sunt carnea slabă (cum ar fi pieptul de pui și peștele) sau proteinele vegetale precum leguminoasele, fasolea, tofu, ciupercile și soia.

Spuneţi nu fast-food-ului  După 40 de ani, atunci când metabolismul organismului începe să încetinească, este indicat să reduceți consumul de mâncare procesată sau fast-food. Aceasta este extrem de dăunătoare pentru sănătate. Atunci când consumi mai puțină mâncare fast-food, corpul tău nu va mai stoca grăsimi, va reduce inflamația și stresul și va sprijini celulele să își îndeplinească funcțiile.

Scorţişoara este de obicei folosită pentru a spori gustul unor deserturi. Dar acest condiment este de asemenea, un agent natural care ajută la pierderea în greutate. Scorţişoara ajută, de asemenea la creşterea sensibilităţii la insulină, la scăderea nivelului din sânge şi la scăderea tensiunii arteriale.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: