AcasăActualitateCât de curând şi pe mesele românilor va ajunge carnea artificială!

Cât de curând şi pe mesele românilor va ajunge carnea artificială!

Cât de curând, mâncarea dumneavoastră ar putea fi servită cu carne care a fost crescută din celule animale într-o fabrică, mai degrabă decât la o fermă. Carnea de laborator este mai aproape de farfuriile noastre. Compania americană GOOD Meat construiește prima fabrică de carne artificială la scară largă din lume. Aceasta ar trebui să producă 13 milioane de kg de carne artificială pe an.

În SUA urmează să fie dezvoltate, fabricate, instalate și puse în funcțiune cele mai mari bioreactoare cunoscute pentru culturi celulare de păsări și mamifere. În acest scop, GOOD Meat, divizia de carne de cultură a Eat Just Inc., a semnat acum un acord exclusiv multianual cu ABEC Inc.

„Bioreactoarele vor fi de departe cele mai mari, nu numai în industria cărnii cultivate, ci și în industria biofarma”, a declarat Josh Tetrick, CEO al companiei-mamă a Good Meat, Eat Just. „Așadar, provocările de proiectare și inginerie sunt semnificative, investițiile de capital sunt semnificative și potențialul de a face un alt pas spre îndepărtarea societății de la carnea sacrificată este semnificativ.”

Carnea de cultură – a nu fi confundată cu carnea pe bază de plante – este crescută din celule animale și este biologic aceeași cu carnea care provine de la un animal. Procesul începe cu recoltarea celulelor musculare de la un animal, apoi hrănirea acestor celule cu un amestec de nutrienți și factori de creștere naturali (sau, după cum specifică procesul Good Meat, aminoacizi, grăsimi și vitamine), astfel încât acestea să se înmulțească, să se diferențieze, apoi cresc pentru a forma țesut muscular – în același mod în care mușchii cresc în interiorul corpului animalelor.

Când complexul va fi pe deplin operațional, va produce până la 30 de milioane de kilograme de carne fără a fi nevoie să sacrifice un singur animal.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: