AcasăRelațiiCând viața te doboară..fă-i în ciudă și ridică-te!

Când viața te doboară..fă-i în ciudă și ridică-te!

Ducem o viață mult prea agitată. O viață care pare mai grea de la o zi la alta. Nu mai trăim nimic cu sufletul. Suntem ca niște roboți iar viața ni se desfășoară între serviciu, rate, cheltuieli, facturi și casă. Atât. Uităm de noi și ignorăm faptul că anii trec și va veni o vreme când, neavând amintiri plăcute, nici pansament pentru suflet nu avem. Și atunci de unde puterea de a ne ridica? Banca, cu singuranță, nu te va felicita pentru anii în care ți-ai plătit ascultător ratele, nici furnizorii de gaze sau curent nu vor veni la ușa ta să te întrebe dacă ești bine. Așa că totul ține de tine.

Cum reușim să gestionăm perioadele grele din viața noastră?

Sunt momente în viața noastră când nimic nu merge bine. La serviciu poate ești mereu dat exemplu negativ de către șefi, acasă căsnicia nu merge nici ea ca pe roate, banii sunt tot mai puțini, ieșirile cu prietenii au dispărut de mult, copiii nu te mai înțeleg…și atunci, oricât de puternic ai fi, clachezi. Obosit să mai pozezi într-un om puternic, te scufunzi într-un întuneric din care ți-e tot mai greu să ieși. Nu mai vezi luminița de la capătul tunelului, nu mai găsești motive să lupți iar momentele în care spuneai că nu vei pica vreodată în depresie, le-ai uitat de mult. Și atunci vine întrebarea: cum ieșim la lumină? Rezolvarea vine tot din tine. Doar tu poți să te ajuți să depășești momentele grele. Plângi cât ai nevoie, urlă, dacă asta ajută, iar apoi amintește-ți cine ești. Cât ai muncit în viață ca să ai tot ce ai acum, câte eforturi ai depus, la câte ai fost nevoit să renunți ca să fii cine ești acum. Și amintește-ți că viața nu este urâtă sau grea. Ea este așa cum ne-o facem noi. Este un dar de la Dumnezeu de care uneori ne batem joc singuri. Așa că, nu lăsa capul plecat, pune-ți zâmbetul pe buze și bucură-te de tot ce ai. Și nu uita. Doar o viață avem!

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: