AcasăActualitateCând alții trăiesc războaie crunte, noi românii ne luptăm cu..prostia!

Când alții trăiesc războaie crunte, noi românii ne luptăm cu..prostia!

Cu siguranță nu este român care să nu fi văzut imaginile cu cozile interminabile de la benzinării. Dacă o mică parte din acest popor a tratat totul cu haz și amuzament, cea mai mare parte însă, a dat fuga în parcare, și-a luat mașina și s-a așezat conștiincios la coadă. Nu a mai contat nici faptul că a stat ore în șir cu motorul pornit și a consumat și puținul combustibil pe care îl mai avea, omul știa una și bună: vin scumpirile, vine războiul, luptăm, nu luptăm, măcar să avem rezervorul plin. Și uite așa efectul de turmă a funcționat din nou. Și a mai funcționat ceva: dezinformarea. Suntem ahtiați după știrile false și senzaționale și parcă suferim când nu ne mai aruncă nimeni nici un amărât de zvon care să ne zdruncine liniștea.

Servim dezinformare pe pâine

Pentru cine nu ne cunoaște, ne e simplu să ne prezentăm. Suntem acel popor care trăim din dezinformare. Și tot noi suntem aceia pentru care efectul de turmă funcționează la maxim. A fost mai întâi hârtia igienică sau făina, când am golit rafturile supermarketurilor. Atunci dacă ne spunea cineva că dacă ne donăm casele, scăpăm de virus, o făceam fără să ne gândim. Apoi s-a dat vestea că vine bomba nucleară și doar pastilele de iod ne mai salvează. Credeți că a stat cineva pe gânduri să se documenteze dacă ne fac rău sau nu? Exact! Nu a stat nimeni. S-au terminat și stocurile de pastile de iod din farmacii. Și probabil, cineva care se amuză fantastic de inteligența românilor, a lansat și zvonul că vor exploda prețurile la carburanți. Rezultatul l-am văzut cu toții aseară. Și atunci, măi români dornici de senzațional…să nu ne mândrim noi cu poporul nostru drag? Să nu ne dorim noi tot mai mulți să luam calea străinătății ?

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: