AcasăActualitateBNR lansează o monedă de 10 lei, din argint!

BNR lansează o monedă de 10 lei, din argint!

Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 140 de ani de la naşterea lui Vasile Pârvan, un istoric, arheolog, epigrafist și eseist.

Conform informaţilor venite de la BNR, moneda din argint va avea o valoare nominală de 10 de lei, diametrul de 37 mm şi greutatea de 31,103 grame.

Aversul monedei arată o imagine a ruinelor oraşului antic Histria şi inscripţia „Histria”, inscripţia în arc de cerc „ROMÂNIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României şi anul de emisiune „2022”.

Reversul monedei prezintă portretul, numele şi semnătura lui Vasile Pârvan şi anii între care acesta a trăit – 1882 şi 1927.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de certificate de autenticitate ale emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, redactate în limbile română, engleză şi franceză.

Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 de piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 465,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: