Pentru că este sezonul verdeţurilor şi tarabele pieţelor sunt pline cu ştevie, lobodă, spanac sau urzici, bucătăresele trebuie să profite de ele şi să îşi pună imaginaţia la contribuţie pentru a le încorpora în tot felul de reţete. Astăzi pregătim orez cremos cu ştevie şi legume, o reţetă tocmai bună pentru mămicile care trec prin perioada de diversificare a bebeluşilor
Ingrediente:
- 11 legături de ştevie
- O cană de orez
- 4 căni de apă
- O jumătate de morcov ras
- 2 fire de ceapă verde
- O bucată de praz
- O jumătate de ceapă albă
- Pătrunjel
- O lingură de ulei de măsline
- Ardei gras
- 2 buchete de conopidă
Mod de preparare:
Se înăbuşă morcovul, ardeiul, ceapa verde, ceapa albă, prazul şi conopida în uleiul de măsline şi câteva linguri de apă. Între timp se spală bine ştevia, se înlătură rădăcina şi apoi se toacă mărunt. Se spală orezul şi se adaugă peste legumele înăbuşite. Se lasă un minut şi se adaugă cele 4 căni de apă. După 5 minute se adaugă şi ştevia şi se găteşte la foc mic. Se opreşte focul şi se lasă câteva minute să se odihnească înainte de a fi servit.