AcasăActualitateBătaie de joc la adresa copiilor! Urmează schimbări majore pentru elevi!

Bătaie de joc la adresa copiilor! Urmează schimbări majore pentru elevi!

Elevii din România sunt din nou dați peste cap. După ce au suportat cu greu trecerea la sistemul online în perioada pandemiei, acum autoritățile le pregătesc alte modificări. Viitorul an școlar ar putea avea o structură nouă, care nu a mai fost folosită până acum în sistemul de învățământ din România.

În urma discuțiilor din ședința Consiliului pentru Dialog Social de la Ministerul Educației, de astăzi, veștile nu sunt tocmai bune pentru elevi. Sunt șanse foarte mari să se renunţe la semestre şi trimestre şi să se introducă anul şcolar cu 5 module de învăţare. Şi asta nu este tot. Se vorbeşte şi despre apariţia săptămânii „mobile” de vacanţă, în luna februarie.

”Anul școlar să înceapă pe data de 5 septembrie, prima zi de luni a lunii septembrie, și să se încheie pe 16 iunie. Să avem un număr de cinci vacanțe. În primul rând o vacanță la finalul lunii octombrie, de o săptămână, după primul modul de învățare, pentru toți elevii. A doua vacanță să fie de sărbătorile de iarnă și să fie cu o durată consistentă, să înceapă undeva la 22 – 23 decembrie și să fie până pe 8 ianuarie, deci să avem 18 zile de vacanță de iarnă. A treia vacanță să fie în luna februarie, o săptămână. A patra vacanță să fie de sărbătorile pascale, în anul 2023 putem să avem o vacanță de aproape două săptămâni, care să includă și sărbătorile pascale ortodoxe și pe cele catolice. Și, de asemenea, să avem și o vacanță de vară care ar putea să înceapă pe data de 17 iunie și să se termine pe data de 4 septembrie.”, a spus Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

Elevii din România au avut parte, în ultima perioadă, de tot felul de modificări. Pe lângă deciziile luat cu privire la modalitatea de a participa la cursuri, fie în sistem online, fie hibrid, fie fizic, au mai fost nevoiţi să se obişnuiască cu testele de saliva şi modalitatea de a le folosi. Acum ei vor fi nevoiţi să se acomodeze la noua structură de învăţământ care se doreşte.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: