AcasăDiverseAzi, 28 Mai, în timp!

Azi, 28 Mai, în timp!

2008 – Prima reuniune a Adunării Constituante din Nepal declară oficial Nepalul republică, punand capat domniei de 240 de ani a dinastiei Shah.

1999 – La Milano, în Italia,după 22 de ani de lucrări de restaurare, capodopera lui Leonardo da Vinci, Cina cea de Taina este expusă publicului din nou; vizitatorii au obligația de a privi de departe pânza și pot sta doar pentru 15 minute.

1997 – România și Bulgaria au semnat Acordul privind notificarea reciproca a accidentelor nucleare.

1992 – A fost semnat, la București, Tratatul româno–american pentru încurajarea și protejarea reciprocă a investițiilor.

1977 – A fost inaugurat Muzeul Tropaeum Traiani şi replica monumentului triumfal roman de la Adamclisi, restaurat de un grup de specialişti români.

1975 – Cincisprezece țări din Africa de Vest semnează Tratatul de la Lagos, crearea Comunității Economice a Statelor din Africa de Vest.

1970 – A murit episcopul unit român Iuliu Hossu, membru de onoare al Academiei Române (n.30.01.1885).

1968 – S-a nascut la Melbourne in Australia, Kylie Ann Minogue, renumita cantareata pop si actrita australiana. A vandut peste 85 de milioane de albume de muzica usoara.

1954 – S-a născut Valeriu-Victor Boeriu, politician român.

1948 – Printr-un decret al guvernului Petru Groza, Regelui Mihai şi membrilor familiei regale li s-a retras cetăţenia română

1940 – Al Doilea Război Mondial – Belgia se predă Germaniei. Regele Léopold al-III-lea, comandantul suprem al armatei belgiene, accepta capitularea Belgiei in fata armatei naziste invadatoare. Va ramane prizonier al Germaniei pe toata durata razboiului.

1937 – Este fondata fabrica de automobile germana Volkswagen.

1937 – Podul Golden Gate din San Francisco, o uimitoare realizare tehnologica si artistica, se deschide pentru traficul de vehicule.

1918 – Azerbaidjanul si-a proclamat independenta.

1913 – S-a născut George Macovescu, publicist, prozator, diplomat şi politician român.

1898 – Este adoptată legea pentru organizarea Marinei Militare din România, care se compunea din două divizii: Divizia de Dunăre cu sediul la Galaţi şi Divizia de Mare cu sediul la Constanţa.

1889 – S-a născut G.F.Ciauşu, folclorist, cunoscut îndeosebi prin studiul etnografic comparatist „Superstiţiile poporului român în asemănare cu ale altor popoare vechi şi nouă” (1914), distins de Academia Româna cu premiul „Adamachi” (m.14.01.1963).

1787 – A murit Johann Georg Leopold Mozart, compozitor, violonist şi organist austriac, tatăl celebrului compozitor W.A. Mozart (n.14.11.1719).

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: