AcasăActualitateAutorităţile sunt în alertă privind hepatita acută severă la copii! Vezi care...

Autorităţile sunt în alertă privind hepatita acută severă la copii! Vezi care sunt simptomele!

Oficialii OMS au raportat până acum 169 de cazuri de hepatită severă din cauză necunoscută (nu au fost detectate virusurile hepatitice cunoscute până în prezent), înregistrate la copii cu vârstă între 1 luna și 16 ani. Aceste cazuri au prezentat insuficiență hepatică, adesea severă, niveluri ridicate ale enzimelor care indică citoliza hepatică și icter. La 74 de cazuri a fost detectată prezența adenovirusului F41.

Şi în România a fost raportat un caz la o fetiță în vârstă de 5 ani. Nu a fost detectată nici o infecție virală activă, iar markerii pentru boli autoimune au fost negativi. Starea copilului este stabilă, primește medicație simptomatică și este în continuare spitalizat. Copilul nu a călătorit în străinătate și nu are nici o legatura epidemiologică cu alt caz raportat către OMS Europa. Raportarea a avut la baza definiția OMS de caz probabil, care se refera la insuficiență hepatică, transaminaze >500 UI și icter la un copil la care nu există markeri de infecție virală hepatică.

OMS a raportat că îmbolnăvirile s-au înregistrat în Regatul Unit, Statele Unite ale Americii, Spania, Israel, Danemarca, Irlanda, Olanda, Italia, Norvegia, Franța, România și Belgia. Se pare că 114 din cele 169 de cazuri au fost doar în Regatul Unit. Cazurile raportate au fost la copii cu vârsta cuprinsă între 1 lună și 16 ani, iar 17 au avut nevoie de transplant hepatic.

Simptomele hepatitei includ urina închisă la culoare, îngălbenirea ochilor și a pielii, oboseală, febră, pierderea poftei de mâncare, greață, vărsături, dureri abdominale, scaune deschise la culoare și dureri articulare. Părinților li se recomandă să fie atenţi la aceste simptome și să contacteze medicul dacă sunt îngrijorați de starea de sănătate a copilului.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: