AcasăActualitateAtenţie ce cumpărăm! Înainte de Paşte, comercianţii fac orice pentru a înşela...

Atenţie ce cumpărăm! Înainte de Paşte, comercianţii fac orice pentru a înşela cumpărătorii!

În contextul pregătirilor pentru Paște, Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a intensificat controalele în toată ţara , în special în piețe, care sunt arhipline în această perioadă. S-a verificat modul de comercializare a produselor preferate de români pentru sărbătorilor pascale.
Astfel, la nivelul întregii țări, s-au derulat acțiuni de verificare a modului în care sunt comercializate produsele-vedetă ale acestui moment: ouăle.

 ” La întrebarea ce a fost înainte oul sau găina? nu a reușit nimeni să răspundă. La fel nu am putut primi niciun răspuns pentru neregulile  constatate într-o perioadă în care respectul ar trebui să fie suplimentar. Dacă nici de sfintele sărbători unii comercianți nu înțeleg să-și respecte cumpărătorii, mă întreb dacă mai există vreo șansă să o facă. A fi producător român nu înseamnă că ai mai puține reguli de respectat în raport cu consumatorul, cetățean român și el. Prea multe amenzi date unor operatori economici pentru care Paștele reprezintă doar o șansă de câștig si atât”  a declarat deHoria Constantinescu, președintele ANPC.

Au fost întreprinse, într-o singură zi, 114 acțiuni de control, în toată țara, aplicându-se amenzi contravenționale în valoare totală de 380.000 lei.  Acestor măsuri, li s-au adăugat până acum și oprirea definitivă de la comercializare a tuturor ouălor sparte sau cu termenul de valabilitate depășit, precum și oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor a unui magazine și a unui raion.

Dintre cel mai des întâlnite nereguli, de către comisarii ANPC, menționăm:

– Neconcordanțe între prețul de la raft și cel de la casa de marcat

– Comercializarea unor ouă cu data durabilității minimale depășită

– Comercializarea unor ouă fără data durabilității minimale menționată pe coajă

– Comercializarea unor ouă sparte, cu excremente de pasăre pe coajă sau în ambalaje deteriorate, așezate alături de cele conforme

– Utilizarea unor spații de depozitare improprii cu rugină, scurgeri de conținut

– Expunerea la vânzare a ouălor în vitrine frigorifice neigienizate sau deteriorate

– Nerespectarea regimului de temperatură indicat de producător pentru ouă crude sau fierte și vopsite

– Comercializarea de ouă vrac, fără afișarea informațiilor de caracterizare prevăzute în lege (referitoare la calitate, greutate, metoda de creștere a păsărilor etc.) sau a prețului acestora, la raft

– Lipsa certificatului/autorizației de producător

– Comercializarea unor ouă fără documente de proveniență a mărfii

– Deficiențe privind regimul promoțiilor.
Acțiunile de control pe această temă continuă și în zilele următoare.

 

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: