AcasăActualitateArmata noastră sau mai bine zis, baba sau mitraliera!

Armata noastră sau mai bine zis, baba sau mitraliera!

De ceva timp trăim cu spaima că am putea fi, oricând, în bătaia puștii rușilor. Nu ne liniștesc nici declarațiile mai marilor politicieni, sau ”mai marelui” țării, că suntem în siguranță, că nu vor ataca rușii România, că NATO ne sprijină, că bla, bla, bla…

Nimic nu este sigur, ce este cert însă, este că, armata României nu arată nici pe departe așa cum ne-o imaginam noi. E adevărat că ne-am uitat la prea multe filme cu Sylvester Stallone și aveam standarde ridicate, dar parcă să fim în halul acesta de praf, nu ne-am fi gândit. Poate ziceți că exagerăm..haideți atunci să luam evenimentele în ordine cronologică:

La început a fost furtul de motorină din baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Și nu o canistră, două, ca la noi la români, ci în valoare de două milioane de dolari. S-a descoperit atunci gruparea de români care furau ca înecați de la americani, că doar nu credeați că infracțiunea era făcută de alții.

Apoi, trei autovehicule militare ale NATO s-au accidentat pe Valea Oltului. Avariate și ele, înainte să le putem folosi în război.

Cu spaima războiului în ceafă, aflăm apoi că un elicopter și un avion militar s-au prăbușit la Constanța, fără să ne fi spus cineva care ar fi cauza. Au murit atunci opt militari..pentru nimic.

Zilele trecute vedem cum un militar român moare călcat de un tanc, ce credeți?..la un exercițiu, nicidecum în război.

Și cireașa de pe tort…un civil cu cagulă pe față, deposedează de arma din dotare, plus toate gloanțele, pe un militar, bine antrenat și pregătit de război. Omul s-a făcut nevăzut și, ce credeți, nimeni nu îi dă de urmă, într-o țară care e pregătită, cică, de războiul cu rușii.

Și atunci, dragi conducători ai acestei țări, nu mai bine ieșiți voi public și spuneți adevărul..că suntem praf, că dacă vine războiul, cel mult unii ca cel cu cagulă pe față, ar putea să aibă curajul să lupte, că armata aia care papă miliarde de euro din bugetul statului, de fapt nu prea există și că, în definitiv, știu și rușii cât de nepregătiți suntem și mai avem o o șansă, de milă să nu ne atace.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: