AcasăActualitateApel al autorităţilor! Gradul de pozitivare creşte îngrijorător!

Apel al autorităţilor! Gradul de pozitivare creşte îngrijorător!

 

Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul României, au fost înregistrate 28.921 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 88.804 teste RT-PCR și antigen efectuate. Gradul de pozitivare este de 32,57 %.

Creșterea capacității de testare și testarea în special a persoanelor cu posibilitate crescută de a fi infectate cu SARS-CoV-2 au rolul de a depista din timp boala, cu scopul de a acorda tratament rapid celor care au contactat COVID-19, dar și pentru a preveni, pe cât posibil, răspândirea accentuată a virusului, prin limitarea contactelor pe care purtătorii virusului le au cu alte persoane. “Persoanele care au simptome ce pot indica prezența virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului și a mirosului etc.) sunt rugate să apeleze medicul de familie, call-centerele DSP sau numărul unic de urgență 112 pentru a solicita testarea.” a transmis Centrul de Presă al Ministerului afacerilor Interne.

Bucureştenii au încins firele de telefonie ale ambulanţei

Un raport al serviciului de Ambulanță al Municipiului București și județului Ilfov (SABIF) arată o creșterea îngrijorătoare a solicitărilor pentru testarea la domiciliu a pacienților care prezintă simptome de infecție respiratorie, compatibile cu infecția cu SARS CoV-2 și care a dus la întârzieri care depășesc 72 de ore. Call-center-ul de la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București (DSPMB) înregistrează peste 2000 de solicitari pentru circa 6000 de persoane potențial infectate cu SARS Cov-2. Pentru scurtarea timpului de așteptare și pentru a asigura accesul rapid la serviciile medicale ale pacienților COVID-19, Ministerul Sănătății a decis, împreună cu Direcția de Sănătate Publică a municipiului București DSPMB, să înființeze centre de recoltare a probelor biologice de la pacienții simptomatici la mai multe spitale din municipiul București și județul Ilfov.

“Recomandăm persoanelor care manifestă simptome și sunt în București sau județul Ilfov să se deplaseze cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testarea COVID-19. Atenție: în situația în care aveți forme severe și simptomele se manifestă agresiv apelați numărul unic de urgență 112! Reamintim faptul că specialiștii în sănătate publică susțin că vaccinarea rămâne cea mai eficientă metodă de prevenire a formelor grave de COVID-19 și a deceselor. De altfel, astăzi dintre cele de 1.042 de persoane internate la ATI, 885 sunt persoane nevaccinate. De asemenea, dintre cele 110 de decese înregistrate, 91 au survenit la pacienți nevaccinați.” se arată în comunicatul MAI.

Numărul de telefon al call-center-ului DSP Bucureşti este 021 9462.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: