AcasăActualitateApă cu semințe de chia: beneficii și contraindicații!

Apă cu semințe de chia: beneficii și contraindicații!

Apă cu semințe de chia este un preparat devenit celebru datorită conținutului ridicat de nutrienți pe care aceste semințe îl au. Chia au capacitatea unică de a absorbi lichidul și de a lua o consistență gelatinoasă. Cu toate acestea, deși semințele de chia pot fi un aliment deosebit de nutritiv pentru majoritatea, pot provoca și unele efecte secundare.

Unul dintre motivele majore pentru care oamenii mănâncă semințe de chia este că sunt foarte hrănitoare. Acestea oferă o cantitate importantă de fibre, proteine, grăsimi sănătoase și micronutrienți. De fapt, doar 28 de grame de semințe de chia furnizează până la 42% din fibrele recomandate zilnic, în plus conține doze consistente de fosfor, magneziu, calciu și acizi grași omega-3. Semințele de chia sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, compuși care oferă protecție împotriva stresului oxidativ și reduc riscul de boli cronice. În plus, semințele de chia sunt una dintre cele mai bune surse vegetale de acizi grași omega-3, despre care s-a dovedit că ajută la creșterea colesterolului HDL „bun”, la scăderea colesterolului LDL „rău”, la reducerea trigliceridelor din sânge și la atenuarea inflamației. Când sunt consumate cu moderație, semințele de chia vă pot aduce multiple beneficii sănătății.

Apă cu semințe de chia beneficii

Nu există studii concrete despre beneficiile pentru sănătate ale apei cu semințe de chia. Cu toate acestea, consumul de apă cu semințe de chia poate avea următoarele beneficii care au fost studiat epentru consumul de semințe de chia și apă individual: Poate ajuta la reducerea hipertensiunii arteriale. Un compus antioxidant din semințele de chia numit acid clorogenic poate ajuta la reducerea hipertensiunii arteriale. Poate ajuta la reducerea inflamației. Antioxidantul din semințele de chia numit acid cafeic poate oferi efecte antiinflamatorii. Beneficii pentru sănătatea inimii. Semințele de chia sunt bogate în fibre și conțin un acid gras omega-3 numit acid alfa-linolenic (ALA), care poate oferi beneficii pentru sănătatea inimii tale. Mențin sănătatea oaselor. ALA poate juca, de asemenea, un rol în susținerea oaselor puternice și sănătoase. Controlul zahărului din sânge. Există, de asemenea, unele cercetări care arată că semințele de chia pot ajuta la gestionarea sănătoasă a zahărului din sânge.

Beneficii potențiale ale pielii.

Acizii grași din semințele de chia pot ajuta la ameliorarea pielii iritate, iar apa potabilă poate sprijini hidratarea pielii. Cu toate acestea, nu există studii directe asupra beneficiilor pentru piele ale consumului de apă din semințe de chia în sine, așa că sunt necesare mai multe cercetări.

Cum faci apă cu semințe de chia

Să faci apă cu semințe de chia este chiar ușor. Tot ce trebuie să faci este să amesteci ușor 1–2 linguri (12–24 grame) de semințe de chia într-o cană (250 ml) de apă. Lăsați-le câteva minute. Semințele de chia încep să absoarbă apa și transformă apa în gel destul de repede, așa că nu le lăsați să stea prea mult decât dacă nu vă deranjează să beți un gel mai ferm. De asemenea, puteți alege să vă amestecați semințele și să beți imediat apa din semințe de chia, în loc să le lăsați să producă acel gel. Dacă nu ați mai băut niciodată apă de chia, poate doriți să începeți cu o cantitate mai mică în apă la început și să vă dezvoltați toleranța. În cele din urmă, dacă doriți să adăugați aromă apei cu semințe de chia, puteți adăuga suc de lămâie sau de lime. Cel mai bun moment pentru a bea apă cu semințe de chia Cel mai bun moment pentru a bea apă cu semințe de chia depinde de preferințele tale personale. Consumul după-amiaza poate ajuta la prevenirea supraalimentării mai târziu în cursul zilei, iar consumul seara ar putea ajuta la reducerea apetitului înainte de culcare. Cu toate acestea, dacă ți-e foame și nu ai mâncat de ceva timp, ia în considerare să-ți alimentezi corpul cu o masă bogată în nutrienți, mai degrabă decât cu acest preparat.

Contraindicații și efecte secundare

Principalul lucru de reținut despre apa cu semințe de chia este că niciun aliment singular nu poate lua locul unei diete sănătoase și echilibrate. Una dintre cheile pierderii în greutate sănătoase și durabile este o dietă care acordă prioritate unei game largi de alimente minim procesate și bogate în nutrienți. Nu consumați o cantitate foarte mare de semințe de chia. În general, o porție de semințe de chia este de 2 linguri (20 de grame). Dacă nu bei suficientă apă, fibrele ridicate și calitatea absorbtivă a semințelor de chia ar putea crește riscul de constipație atunci consumi cantități mari. În plus, fibrele din semințele de chia pot provoca dureri de stomac pentru persoanele care nu sunt deja obișnuite cu numeroase surse de fibre în dieta lor. Dacă nu ați mai consumat semințele de chia, poate fi util să începeți cu cantități mici și să creșteți treptat.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: