AcasăActualitateAmplă procesiune în capitală: Pelerinajul de Florii!

Amplă procesiune în capitală: Pelerinajul de Florii!

După doi ani de pandemie, în care au fost interzise chiar şi evenimentele creştine, astăzi Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor a organizat Pelerinajul de Florii.

”În ajunul marii sărbători a Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile), Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor organizează în Bucureşti Pelerinajul de Florii la care vor participa ierarhi, preoţi, monahi, monahii şi credincioşi mireni din Capitală şi din judeţul Ilfov”, a anunţat Patriarhia Română. Pelerinajul a început la Mănăstirea Radu Vodă şi se desfăşoară pe traseul bulevardul Mărăşeşti, bulevardul Dimitrie Cantemir, strada Bibescu Vodă, strada Şerban Vodă, strada Principatele Unite, strada Ienăchiţă Văcărescu, strada Sfânta Ecaterina, strada Bibescu Vodă, Colina Bucuriei şi Catedrala Patriarhală.

Iată desfășurarea evenimentului pe ore:

Orele 16:00 – la Mănăstirea Radu Vodă a avut loc sfinţirea ramurilor de salcie, care au fost apoi oferite credincioşilor prezenţi;

Orele 16:15 – plecare în procesiune de la Mănăstirea Radu Vodă spre Catedrala Patriarhală;

Orele 16:45 – la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou procesiunea a fost întâmpinată de preoţii şi credincioşii acestei biserici;

Orele 17:15 – la biserica Sfânta Ecaterina, procesiunea a fost întâmpinată de preoţii profesori şi studenţii de la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din Bucureşti;

Orele 17:45 – sosire la Catedrala Patriarhală, unde pelerinii au fost întâmpinaţi de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care sfinţeşte icoana praznicului „Intrării Domnului în Ierusalim”, rosteşte rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor, împreună cu un cuvânt de învăţătură.

Ministerul Afacerilor Interne s-a pregătit încă de ieri cu un plan de ordine: ”Pentru a veni în sprijinul celor prezenţi la Pelerinajul de Florii, Jandarmeria Bucureşti va institui dispozitive de ordine şi siguranţă publică, astfel încât să fie evitate aglomerările de persoane sau alte incidente”, a transmis ieri Ministerul de Interne.

 

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.
Articolul precedentAzi, 16 aprilie, în timp!
Articolul următorPoza zilei!

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: