AcasăActualitateAlertă în nordul ţării! O altă boală contagioasă ameninţă România!

Alertă în nordul ţării! O altă boală contagioasă ameninţă România!

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a transmis o alertă către medicii de familie din judeţ să acorde o mai mare atenţie în cazul în care ar apărea vreo suspiciune de holeră. Asta după ce un caz a fost diagnosticat la Vadu, pe Nistru, în Repulica Moldova.

Atenţionarea a fost făcută pentru populaţie dar şi către toate unităţile medicale din judeţ, după ce în Republica Moldova a fost depistat în probe de apă microbul care produce holera.

„Am avertizat medicii de familie să fie vigilenţi în ipoteza in care vreun pacient vine cu suspiciune, după diagnosticarea cazului din Republica Moldova. S-a trimis un mesaj populaţiei prin care se insistă pe păstrarea igienei, consumul de apă potabilă din surse sigure”, au declarant reprezentanţii DSP Suceava.

Holera este o boala infectioasa intestinala acuta, contagioasa, cauzata de o bacterie: vibrionul holeric (Vibrio cholerae, varietatea el Tor). Holera este o boala bacteriana raspandita de obicei prin apa contaminata. Aceasta provoaca diaree severa si deshidratare. Lasata netratata, holera poate fi fatala in cateva ore, chiar si la persoanele cu un sistem imunitar puternic.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: