AcasăActualitateAlergiile, inamicul invizibil care ne dă viaţa peste cap!

Alergiile, inamicul invizibil care ne dă viaţa peste cap!

Cei care au simptome precum dureri de cap, nas înfundat sau care curge, mâncărimi la ochi și tulburări de somn, ştiu foarte bine ce impact major asupra vieții de zi cu zi a unei persoane pot avea alergiile. O alergie este un răspuns al sistemului imunitar la o substanță străină. Aceste substanțe se numesc alergeni. care pot include anumite alimente, polen sau păr de animale de companie.

Tipuri de alergeni:

 • Produse animale. Acestea includ părul animalelor de companie, deșeurile de acarieni și gândacii.
 • Alergiile la grâu, nuci, lapte, crustacee și ouă sunt frecvente.
 • Înţepături de insecte. Acestea includ albinele, viespile și țânțarii.
 • Sporii în aer din mucegai pot declanșa o reacție alergică.
 • Polenul din iarbă, buruieni și copaci, precum și rășina de la plante precum iedera otrăvitoare și stejarul otrăvitor, sunt alergeni foarte des întâlniți.
 • Alți alergeni. Latexul și metalele precum nichelul sunt, de asemenea, alergeni obișnuiți.

Alergiile sezoniere, cunoscute și sub numele de febra fânului, sunt unele dintre cele mai frecvente alergii. Acestea sunt cauzate de polenul eliberat de plante. Ele provoacă:

 • tuse şi strănut
 • mâncărimi la ochi
 • ochii umezi
 • curgerea nasului

Cum se instalează alergia:

Sarcina sistemului tău imunitar este să te mențină sănătos prin combaterea agenților patogeni dăunători. Face acest lucru atacând orice crede că îți poate pune corpul în pericol. În funcție de alergen, acest răspuns poate implica inflamație, strănut sau o serie de alte simptome. Sistemul tău imunitar se adaptează în mod normal la mediul tău. De exemplu, atunci când corpul tău întâlnește ceva de genul părului de animale de companie, ar trebui să realizeze că este inofensiv. La persoanele cu alergii la păr, sistemul imunitar îl percepe ca pe un invadator exterior care amenință corpul și îl atacă.

Simptomele alergiilor

Simptomele pe care le experimentați din cauza alergiilor sunt rezultatul mai multor factori. Acestea depind de tipul de alergie pe care o aveți și cât de severă este aceasta.

 • Pentru alergii alimentare

Alergiile alimentare pot declanșa umflături, urticarie, greață, oboseală și multe altele. Poate dura ceva timp pentru ca o persoană să realizeze că are o alergie alimentară. Dacă aveți o reacție gravă după masă și nu știți sigur de ce, adresaţi-vă medicilor. Ei pot găsi cauza exactă a reacției dumneavoastră iar în felul acesta veţi afla alimentul la care sunteţi alergic.

 • Pentru alergii sezoniere

Simptomele alergiei la diferite plante le pot imita pe cele ale unei răceli. Acestea includ congestia, nasul care curge și ochii umflați. De cele mai multe ori, puteți gestiona aceste simptome acasă, folosind tratamente fără prescripție medicală. În cazul în care simptomele devin agresive, este necesar să vă trataţi într-un spital.

 • Pentru alergii severe

Alergiile severe pot provoca anafilaxie. Aceasta este o urgență care pune viața în pericol, care poate duce la dificultăți de respirație, amețeli și pierderea cunoştinţei. Dacă întâmpinați aceste simptome după ce ați intrat în contact cu un posibil alergen, solicitați imediat ajutor medical.

Tratamente pentru alergii

Cel mai bun mod de a evita alergiile este să stai departe de orice declanșează reacția. Dacă acest lucru nu este posibil, există opțiuni de tratament disponibile.

 • Tratamentul alergiilor include adesea medicamente precum antihistaminice pentru a controla simptomele. Medicamentul poate fi eliberat fără prescripție medicală sau pe bază de rețetă. Ceea ce vă recomandă medicul depinde de severitatea alergiilor dumneavoastră.
 • Remedii naturiste pentru alergii. Există diferite remedii naturale și suplimente care pot reprezenta tratament și chiar o modalitate de a preveni alergiile. Cereţi înainte părerea unui medic înainte de a le încerca. Unele tratamente naturiste pot conține de fapt alți alergeni și vă pot agrava simptomele.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: