AcasăActualitateAdio grasimilor nesănătoase, a fost inventată maioneza 100% bio! Nu o să-ţi...

Adio grasimilor nesănătoase, a fost inventată maioneza 100% bio! Nu o să-ţi vină să crezi ce conţine!

Un grup de profesori de la Universitatea Dunărea de Jos Galaţi a inventat maioneza bio cu adaos de pudră din coji de sfeclă roşie, un produs cu valoare adăugată, sub denumirea de Mayobeet. Şi nu doar că au inventat un produs inedit, dar au fost şi răsplătiţi pentru munca lor. Maioneza a primit medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii Inventica 2022 de la Iaşi.

În cadrul celei de-a 26-a ediţii a Salonului Internaţional de Invenţii INVENTICA 2022 de la Iaşi, organizată de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi şi Institutul Naţional de Inventică Iaşi, Facultatea Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi a participat cu un nou produs pe bază de maioneză. Ideea le-a venit pornind de la tendinţa consumatorilor de a opta pentru consumul de produse naturale, fără adaos de aditivi.

Astfel, un grup de cadre didactice şi doctoranzi de la Universitatea Dunărea de Jos Galaţi a creat maioneza cu adaos de pudră din coji de sfeclă roşie, un produs cu valoare adăugată, sub denumirea de Mayobeet.  „Prin adaosul de pudră obţinută din coaja de sfeclă roşie, produsul este îmbogăţit în compuşi cu valoare biologică ridicată, naturali, care îi oferă maionezei protecţie împotriva proceselor oxidative şi prin consum maioneza cu valoare adăugată aduce numeroase beneficii la nivelul organismului”, explică specialiştii.

Maioneza este îmbogăţită cu pigmenţi de culoare roşie, dobândind astfel o culoare roşiatică, atractivă pentru consumatori, culoare a cărei intensitate colorantă variază în funcţie de conţinutul de pudră adăugat. De asemenea, produsul a obţinut Diploma de Excelenţă şi o medalie din partea Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti. Maioneza va ajunge şi pe rafturile magazinelor care promovează produsele bio, astfel că, doritorii vor putea în acest fel să înlocuiască maioneza clasică, cu conţinut mare de grăsimi nesănătoase, cu un produs bio, delicious şi sănătos.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: