AcasăActualitateA început bătălia pentru un loc la grădiniţă!

A început bătălia pentru un loc la grădiniţă!

Ca în fiecare an, problema înscrierilor la grădiniţă a copiilor le dă mari bătăi de cap părinţilor. Ieri au început oficial înscrierile la grădiniţă. În Capitală au fost din nou problem. Mulţi părinţi s-au lovit din nou de problema locurilor insuficiente. Şi asta pentru că sunt mult prea puţine grădiniţe pentru câţi locuitori are Capitala. Mai exact, sunt fost scoase 35.000 de locuri în grădiniţele de stat din Capitală, potrivit reprezentanţilor Inspectoratul Şcolar Bucureşti. Dintre acestea, însă, mai bine de jumătate s-au ocupat la reînscrieri, aşa că mulţi părinţi îşi pun întrebarea daca vor mai găsi un loc disponibil.

Cozile de la porţile grădiniţelor s-au format încă de dimineaţă. Mulţi, pesimişti din fire încercau să ia în calcul şi alte variante alternative, în cazul în care nu prind locuri.

Într-o informare a Ministerului Educației către inspectoratelor școlare, se arată faptul că ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscrieri, se va face de regulă în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv: grupa mare, grupa mijlocie și grupa mică. “În situația în care într-o unitate de învățământ numărul cererilor de înscriere a copiilor în învățământul preșcolar, primite de la părinți, este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice”, menționează documentul citat.

Dosarele de înscriere la grădiniţă se pot depune până pe 10 iunie, iar între 14 şi 15 iunie se vor procesa solicitările.

Documentele pentru înscriere se pot trimite atât prin fax, cât şi prin e-mail. Iată care sunt acestea:

– cerere de înscriere

– copie certificat de naștere copil

– copii acte de identitate părinți/ tutori/ reprezentanți legali

– hotărâri judecătorești

– declarație acord de înscriere la unitatea solicitată

– adeverinţă de salariat

– fișă medicală, eliberată de medicul de familie

– documente care dovedesc îndeplinirea criteriilor de departajare generale și specifice

Pentru cei rămaşi neînscrişi, rămâne doar varianta grădiniţelor private. Pentru care părinţii plătesc între 2.000 şi chiar 5.000 de lei pe lună.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: