AcasăActualitate9 semne că durerea ta de stomac este ceva grav şi trebuie...

9 semne că durerea ta de stomac este ceva grav şi trebuie să mergi la medic!

Cu toții știm că salatele sunt foarte sănătoase pentru organismul uman. Totuși, o salată care nu conține cele mai indicate ingrediente, cum ar fi oul, spre exemplu, poate să îți provoace dureri abdominale severe. În alte cazuri, un cheesecake poate să cauzeze disconfort dacă ai intoleranță la lactoză. Însă, nu poți să-i reziști.

Cazurile cel mai întâlnite le reprezintă durerile de stomac care nu au o cauză anume. Prin urmare, specialiștii au identificat cele mai întâlnite simptome care ar trebui să te conducă direct în cabinetul unui medic. Ține cont de ele, pentru că pot deveni extrem de grave!

Semne că durerea ta de stomac ar trebui să te trimită la medic!

  1. Dureri de stomac după ce mănânci fast-food

Dacă îți simți stomacul îngreunat după ce mănânci un hamburger, este foarte posibil să suferi o criză biliară, femeile fiind, se pare,  mai predispuse să sufere afecțiuni ale vezicii biliare. Primele dureri apar după 30-60 de minute și devin din ce în ce mai puternice.

  1. Crampe urmate de diaree sau constipație

Crampele abdominale însoțite de diaree sau constipație pot fi primele simptome ale unui colon iritabil. Aceste afecțiuni sunt foarte des întâlnite. Trebuie să știi că sindromul colonuluiiritabil poate să fie tratat printr-o dietă adecvată și un stil de viață sănătos, lipsit de stres.

  1. Dureri în zona dreaptă a abdomenului

De cele mai multe ori astfel de dureri vin la pachet cu febra. Pe lângă temperatura crescută, stările de vomă, diareea sau constipația sunt simptomele care trebuie să îți dea de gândit că este momentul să mergi la un specialist. În majoritatea cazurilor, aceste simptome conduc la apendicită, iar o ruptură de apendice poate duce chiar și la deces.

  1. Dureri în zona dintre coaste

Dacă simți o presiune în zona intercostală, aproape de stomac, ar putea fi un semn că suferi de afecțiuni ale inimii. Acest diagnostic ar putea fi valabil dacă durerile sunt însoțite de o respirație îngreunată. Mulți oameni asociază aceste simptome cu indigestia. În timp ce unii cred că este vorba de o banală indigestie, riști ca, de fapt, să suferi de diabet sau de hipertensiune dacă nu mergi să ceri sfatul unui medic.

  1. Dureri abdominale însoțite de greață

La pacienții vârstnici, durerile de stomac și stările de greață pot fi primele simptome ale unui atac cardiac, un simplu EKG(electrocardiogramă) care indică câțiva markeri cardiaci, putând face diferența între viață și moarte.

  1. Presiune în zona inferioară a abdomenului

Disconfortul din zona de jos a abdomenului poate anunța o posibilă ruptură ovariană. În cele mai multe cazuri, problema poate să fie tratată dacă te duci imediat la departamentul de urgențe.

  1. Simptome ”înțepături de cuțit”

Sigur îți este foarte cunoscută expresia ”simt ca înțepăturile de cuțit”. Aceste simptome însoțite de vărsături și febră pot fi semne că ai pietre la rinichi. O vizită la doctor te va lămuri dacă este cazul să bei multe ceaiuri ca să elimini pietrele sau vei ajunge la operație.

  1. Dureri în partea stângă care se înrăutățesc când te miști

Astfel de simptome prevestesc, de regulă, o afecțiune care se traduce prin existența unor rupturi în unele zone ale colonului. Tratamentul cel mai des recomandat în astfel de situații este pe bază de antibiotice.

  1. Dureri bruște de stomac

Atunci când apar dureri bruște de stomac, în special în cazul unor persoane cu istoric medical sau al celor care au suferit un ulcer, este recomandat să îți faci un set de analize. Acest semn este destul de întâlnit în cazul peritonitei.  Ea poate duce la șoc septic ca rezultat al contaminării în cavitatea abdominală, așa că ai grijă!

Ține neapărat cont de aceste semne și mergi la doctor de câte ori te confrunți cu dureri abdominale de tipul celor descrise de noi! Nu te juca cu sănătatea ta!

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: