AcasăActualitate7 semne care indică lipsa de fier din organism!

7 semne care indică lipsa de fier din organism!

Multe dintre noi se confruntă cu deficiență de fier – dar știi care sunt simptomele acestei carențe ? Iată 7 semne ce te pot avertiza despre lipsa de fier din organism.

Descoperă câteva lucruri care îți pot indica lipsa de fier din organism. Însă trebuie să ții cont că o vizită la doctor este cea mai eficientă metodă pentru a afla cum poți remedia această situație.

  1. Oboseală

Corpul folosește fier pentru a produce hemoglobina, acea substanță din celulele roșii care transportă oxigenul în corp, iar o deficiență poate înseamna că nu ajunge destul oxigen în țesutul muscular. Când nu ai destule globule roșii sănătoase, începi să te simţi obosită, slăbită și nu te poți concentra la fel de bine cum o făceai altă dată.

  1. Tenul neobișnuit de palid

Aceast simptom poate fi cauzat de o circulație sanguină deficitară, dar și de un număr scăzut de globule roșii – hemoglobina este substanța care ne oferă culoarea roz. Indiferent de tonul pielii.

  1. Dificultăți în respirație

Indiferent de cât de adânc inspiri, dacă nivelul de oxigen este scăzut vei avea acea senzație de respirație sacadată, chiar și atunci când nu faci efort fizic.

  1. Dureri musculare

E normal să suferi de febra musculară atunci când mergi la sala de fitness sau faci efort fizic, dar, în cazul că te confrunți cu lipsa de fier, aceasta îți va trece mult mai greu.

  1. Unghii fragile

Dacă ai lipsă de fier, vei observa că unghile tale au devenit fragile, casante, subțiri sau pot avea chiar mici depresiuni pe suprafața lor.

  1. Infecții frecvente

Dacă te îmbolnăvești mai des, în special dacă suferi de boli respiratorii, trebuie să știi că lipsa de fier ar putea fi de vină.

  1. Durerile de cap pot indica lipsa de fier din organism

Un corp care suferă de deficiență de fier va prioritiza transportul oxigenului la creier, dar în pofida acestui efort, oxigenul tot nu va fi suficient pentru creier, iar astfel arterele se pot inflama și pot cauza dureri de cap. Iată o explicație plauzibilă pentru migrenele frecvente!

Dacă te confrunţi cu aceste probleme, sfatul medicilor este să îţi efectuezi imediat un set de analize pentru a descoperi dacă într-adevăr lipsa fierului din organism le provoacă, sau sunt rezultatul unor probleme mai complicate.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: