AcasăActualitate5 moduri de a-ţi îmbunătăţi sănătatea inimii!

5 moduri de a-ţi îmbunătăţi sănătatea inimii!

Ştiaţi că ţine şi de noi să ne ajutăm inima să funcţioneze eficient zi de zi? Este clar că exercițiile fizice și o dietă bună ne mențin inima sănătoasă. Însă şi alte obiceiuri pe care să le introducem în stilul nostru de viață, ne pot îmbunătăţi sănătatea inimii. Bolile cardiovasculare reprezintă cauza principală de decese, la nivel mondial. Dar iată că ţine şi de noi să evităm acest lucru. Vezi 5 obiceiuri care ne pot ajuta să ne mențineținem inima sănătoasă:

  1. Mănâncă grăsimi sănătoase, spune nu grăsimilor nesaturate. Este ştiut faptuol că organismal nostru are nevoie să introducem grăsimi în dieta noastră. O grăsime de care nu avem nevoie este cea nesaturata, despre care se știe că crește riscul de a dezvolta boli de inimă sau de a avea un accident vascular cerebral de-a lungul vieții. Acest lucru se datorează faptului că aceste grăsimi ne înfundă arterele prin creșterea nivelului de colesterol rău și scăderea nivelului de colesterol bun. Aceste grăsimi rele pentru organismul nostru sunt produse în special în industria produselor de patiserie ambalate, a gustărlor, margarine dar și a fast-foodurilor.
  2. Se cunoaşte faptul că pierderea în greutate ne poate îmbunătăți sănătatea aşa că ai fi surprins să aflii ca și doar câteva kilograme pot face o mare diferență. Specialiştii consideră că pierderea a 5-10% din greutatea corporală dacă ești supraponderal sau obez îți îmbunătățește profilul metabolic. Nu trebuie însă să pierdem în greutate prea repede. Unul dintre cele mai sănătoase tipuri de dietă recomandat de experţii în domeniu este dieta mediteraneană, care este bogată în fructe, legume și leguminoase, alături de puțină carne, pește, nuci și semințe, ulei de măsline și un pahar sau două de vin roșu zilnic.
  3. Dormi suficient. Somnul joacă un rol esențial în menținerea unei inimi sănătoase. Dacă nu dormim suficient, sunt şanse mari să ne expunem unui risc mai mare de boli cardiovasculare. În cazul în care dormim mai puțin de șase ore pe noapte, avem de două ori mai multe șanse de a suferi un accident vascular cerebral sau un atac de cord. Cercetătorii au şi o explicaţie: somnul prea puțin provoacă perturbări în funcţionarea proceselor biologice, inclusiv în ceea ce priveşte tensiunea arterială și inflamația. Aşa că, pentru a evita acest lucru, dormiți 7 până la 8 ore în majoritatea nopților.
  4. Evitați fumatul pasiv. Studiile arată că riscul de a dezvolta boli de inimă este mai mare pentru persoanele care sunt expuse la fumatul pasiv acasă sau la serviciu. Nefumătorii, atunci când sunt expuşi fumatului pasiv şi au hipertensiune, prezintă un risc mare de a dezvolta boli de inimă. Acest lucru se datorează faptului că substanțele chimice eliberate de fumul de țigară poate produce dezvoltarea plăcii în artere, favorizând apariţia trombilor.
  5. Evită statul prelungit la birou. Cercetările au demonstrate faptul că cei care petrec mult timp pe pe scaun, au mai multe boli decât cei care au alt tip de job. Mai mult, astfel de joburi sedentare pot crește riscul de tromboză venoasă profundă (cheaguri de sânge). Estefoarte important să vă mişcaţi pe tot parcursul zilei. Dacă totuşi lucraţi la birou, încercaţi să mergeţi pe jos la serviciu, faceți câteva plimbări mai scurte pe parcursul zilei şi nu uitați să faceți exerciții fizice în timpul liber.

Specialiştii ne recomandă să urmăm măcar aceste cinci sfaturi pentru a ne face o favoare sănătăţii noastre. Şi cel mai important, să nu uităm să fim active şi să imprumutăm un stil de viață sănătos, pentru o inimă sănătoasă.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: