AcasăActualitate5 locuri inedite din România în care te poți caza!

5 locuri inedite din România în care te poți caza!

Dacă te-ai plictisit de clasicele locuri de cazare, am pregatit pentru tine o selecție cu cinci destinații cu adevărat inedite.

Trebuie doar să nu uiți să-ți golești memoria telefonului mobil pentru că suntem siguri că se va lăsa cu sute de fotografii.

Hotelul de Gheață

Odată cu iarna și primul strat de zăpadă, la Bâlea Lac se înalță cel mai fumos Hotel de Gheață. Hotelul aflat la 2034 metri altitudine este cosntruit integral din zăpadă și din blocurile de gheaţă extrase din cel mai mare lac glaciar al Munţilor Făgăraş.

Camerele sunt sculptate și decorate diferit, iar în imediata apropiere se găsesc și câteva igloo-uri, pentru o experiență ceva mai intimă. Ice barul îți va pune sângele în mișcare, pentru ca apoi să te retragi în patul de gheață îmbrăcat în blănuri pufoase.

NOMADIA – glamping retreat

De câteva luni, la malul Mării Negre și-a deschis porțile unul dintre cele mai magice locuri în care să-ți petreci weekendurile de vară. O dată ajuns aici vei avea impresia că ai pășit în lumea de basm a lui Aladdin. Lămpi de toate formele, covoare persane, cufere, cărți, obiecte de decor vintage și paturi uriașe în care să te scufunzi după o zi petrecută la plaja aflată la numai câțiva metri de uriașele corturi – iar aceasta este doar o mică mostră în comparație cu ceea ce vei descoperi la fața locului.

Fără doar și poate, Nomadia este singurul glamping (glamourous camping) din țară, așa că nu trebuie să ratezi o astfel de experiență.

Harmonie

În copilărie visam cu toții la o casă în copac, în care să ne ascundem de adulți. Între timp am crescut și am devenit noi adulții, dar asta nu înseamnă că nu ne mai putem îndeplini vechea dorința. Din contră, la complexul Harmonie din Predeal, în zona numită și Trei Brazi, ai de ales între trei căsuțe în copac, cu o panoramă spectaculoasă către Munții Bucegi, Munții Piatra Craiului și Pârâul Rece. Pe lângă cele trei căsuțe în copac mai sunt disponibile alte două construcții atipice: Observatorul și Căsuța Piramidă. Merită să mergi aici măcar o dată.

Atra Doftana

Situat chiar pe malul Lacului Paltinu din Teșila, Atra Doftana este locul ideal în care să te retragi pentru câteva zile de relaxare. Nu doar natura ce înconjoară pensiunea, ci și arhitectura minimalistă te vor face să te desprinzi și să uiți complet de jungla urbană. Camerele sunt intim ascunse în panta malului, însă complet deschise către privelişte, cu ferestre uriașe de la care să admiri cerul înstelat. Trebuie să precizăm că încă nu am ajuns în niciunul dintre aceste locuri, dar pe măsură ce le bifăm vom reveni cu recenzii care să-ți care să-ți răspundă la orice curiozitate legată de fiecare destinație în parte.

Egreta

Știi bungalou-urile acelea plutitoare pe care le vezi în video-urile de prezentare din Maldiva, Bora Bora sau alte destinații exotice? Ei bine, în localitatea Berzasca, din județul Caraș-Severin, te poți bucura de o experiență asemănătoare. Complexul Egreta cuprinde 15 căsuțe suspendate deasupra Dunării, iar priveliștea este cu adevărat de vis. Departe de agitația cotidiană, acesta este un alt loc în care îți poți petrece câteva zile de concediu.

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: