AcasăActualitate5 beneficii ale oțetului de mere!

5 beneficii ale oțetului de mere!

Oțetul de mere are multe beneficii, de la un remediu natural de sănătate până la un produs de curățare. De asemenea, oamenii au folosit oțetul de mere de ani de zile ca ingredient sănătos pentru gătit și remediu natural pentru diferite afecțiuni. Fabricat prin fermentarea zaharurilor din mere, poate fi băut atunci când este diluat. Mai multe studii au arătat, de asemenea, că poate ajuta la pierderea în greutate și la scăderea nivelului de colesterol și zahăr din sânge.

Ce este oțetul de mere?

Oţetul de mere se obţine prin fermentarea zaharurilor din mere şi transformarea lor în alcool. Producătorii adaugă apoi bacterii la alcoolul fermentat care îl transformă în acid acetic, ingredientul activ din oțet. Oțetul de mere are o aromă și un miros puternic și poate fi fie un lichid limpede filtrat, fie un lichid tulbure nefiltrat. Oțetul de mere nefiltrat conține proteine, enzime și bacterii prietenoase.

Oțetul de mere poate fi folosit la gătit, sosuri și marinate, în același mod în care ați folosi oțet de vin alb. Sau, alternativ, amestecați câteva lingurițe într-un pahar de apă pentru a-l bea. Deși este sigur să consumi zilnic oțet de mere, ar trebui să-l diluezi întotdeauna deoarece este acid. Studiile au arătat că acidul din alimente și băuturi este una dintre principalele cauze ale cariilor dentare. Deci, dacă este băut nediluat în mod regulat, oțetul de mere ar putea provoca eroziunea smalțului dinților și a mucoasei esofagului.

Iată câteva dintre beneficiile oţetului de mere:

Oţet de mere pentru slăbit

Una dintre cele mai mari afirmații ale oțetului de mere este că poate ajuta la pierderea în greutate. Acesta este motivul pentru care este popular printre persoanele care încearcă să slăbească. Prin intermediul unui studiu, 39 de participanți au fost supuși unei diete cu calorii limitate timp de 12 săptămâni. Unii participanți au luat și 30 ml de oțet de mere zilnic, în timp ce alții nu au luat. La sfârșitul studiului, cercetătorii au descoperit că cei care au luat oțet de mere au redus semnificativ greutatea corporală și circumferința șoldului. De asemenea, a provocat reducerea apetitului.

Oțetul de mere este, de asemenea, fără grăsimi și conține foarte puține calorii. Prin urmare, este o opțiune bună să gătiți cu sau să stropiți mâncarea dacă încercați să mâncați sănătos.

Oțetul de mere poate îmbunătăți colesterolul

Colesterolul ridicat poate fi periculos, deoarece cercetările au arătat că nivelurile crescute de colesterol LDL, adesea denumit „colesterol rău” pot crește riscul de boli de inimă, atacuri de cord și accident vascular cerebral. În plus, se pare că colesterolul HDL, adesea denumit „colesterol bun” creşte atunci când se consumă regulat oțet de mere.

Oțetul de mere poate crește imunitatea

Mulți oameni cred că oțetul de mere le crește imunitatea și îi ajută să lupte împotriva bolilor precum răceala și tusea. Deoarece problema rezistenței la antibiotice continuă să fie o problemă în creștere la nivel global, au fost efectuate cercetări inițiale pentru a investiga dacă oțetul de mere ar putea fi folosit ca un antimicrobian alternativ pentru a lupta împotriva bacteriilor, inclusiv E.coli. Deși rezultatele inițiale au fost promițătoare, oamenii de știință sunt de acord că e nevoie de mai multă cercetare în acest domeniu.

Oțetul de mere poate ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge

Au existat o serie de studii care au arătat că oțetul de mere poate ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge. Acest lucru ar putea fi deosebit de benefic pentru persoanele care urmează o dietă cu diabet de tip 2, care trebuie să-și controleze cu atenție nivelul zahărului din sânge. Cu toate acestea, administrarea de oțet de mere singur este puțin probabil să fie suficientă pentru a obține rezultatele dorite. Deci ar trebui să facă parte dintr-o dietă echilibrată.

Oțetul de mere poate ajuta digestia

Problemele cu digestia și balonarea sunt foarte frecvente, mai ales pe măsură ce îmbătrânim. Dacă intenționați să utilizați oțet de mere pentru a vă ajuta cu digestia, puteți:

  • Bea-l la prima oră dimineața. (Puteți adăuga în ceaiul de plante sau stoarce puțin suc de lămâie pentru a ajuta la mascarea gustului, dacă este necesar)
  • Bea-l înainte de a mânca
  • Luați-l sub formă de supliment, disponibil în magazinele naturiste

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: