AcasăActualitate24 Februarie 2022, între iubire şi război

24 Februarie 2022, între iubire şi război

În fiecare an în ziua de 24 Februarie românii sărbătoresc Dragobetele sau Sărbătoarea Iubirii. Astăzi însă nu a mai fost despre iubire. Nu a fost nici măcar despre prietenie. Nu a fost nici despre pace. A fost despre ceva ce am citit doar în cărţile de istorie, despre ceva ce credeam că doar în filme există şi că noi nu vom trăi vreodată asta. A fost despre război…un cuvânt pe care cu greu îl rostim.

Toate televiziunile au transmis astăzi doar despre cum Rusia a atacat Ucraina. Informaţiile erau de la oră la oră şi mai sumbre. Cu toţii l-am văzut pe Putin recitând un discurs plin de ură şi înşiruind nişte articole din Cartea Naţiunilor Unite, încălcate de ucrainieni. Pe nimeni nu a interesat asta. Pentru că nimeni nu înţelege ce îi poate da puterea unui om să dea ordin la un masacru. Oricât de puternic ar fi el, orice nume ar avea sau orice stat ar conduce, nimic nu-i dă dreptul să înspăimânte un continent întreg, sau chiar o lume. Pentru că războiul nu este doar în Ucraina. Nu putem noi, din ţările vecine să stăm liniştiţi când vedem de câtă suferinţă are parte poporul de lângă noi. Şi nu putem să nu ne întrebăm..oare noi când urmăm?

Şi uite aşa, o zi care se anunţa una plină de iubire, de inimioare şi de declaraţii de dragoste pe toate reţelele de socializare, s-a transformat de fapt în teamă. În frica de a trăi ceva ce doar străbunicii noştri povesteau. Şi dacă ei au fost viteji şi s-au luptat pentru ţară chiar şi cu preţul vieţii, tinerii de azi nu au ţinut în viaţa lor în mână nici măcar o furcă. Nu ştiu să lupte pentru că Tik Tok-ul nu asta îi învaţă. Iar cu “smartphone-ul” sau alt „device” nu câştigăm noi nici o luptă în cartier, darămite războiul.

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: