AcasăActualitate10 locuri din lume unde soarele se arată pe cer doar pentru...

10 locuri din lume unde soarele se arată pe cer doar pentru câteva zile pe an!

Dacă noi ne bucurăm de lumina soarelui aproape în fiecare dimineață, sunt locuri în lume care sunt luminate de soare doar câteva zile pe an. Din punct de vedere științific, soarele strălucește neîncetat chiar dacă razele se ascund printre nori. În multe orașe din lume este ceva obișnuit însă, să nu se vadă soarele prea des. În aceste condiţii, locuitorii din aceste orașe au  învăţat să se bucure de soare ca de o sărbătoare. Iată care sunt cele mai întunecate oraşe din lume:

Londra

Capitala Regatului Unit,este unul din orașele care se bucură de aproximativ 68 de zile însorite pe an. Nu se poate spune despre acest oraş că este neapărat polul precipitaţiilo din Europa, dar vremea umedă este caracteristică Londrei.  Când e soare afară turiştii pot vedea un oraş vibrant şi extrem de animat.

Juneau

Un alt oras întunecat, este capitala statului Alaska și are parte de aproximativ 67 de zile însorite pe an. Oraşul ocupă în total 8.430 km pătraţi, dar 99% din suprafaţa sa este un munte sălbatic. Întreaga arie nu are semne de civilizaţie şi este formată din păduri.

Köln

În acest oraş german sunt doar 65 de zile cu soare, dar asta nu împiedică turiştii să viziteze acest oraş gotic. Aici sunt zeci de muzee, clădiri istorice, spectacole şi expoziţii de artă care fac din Köln destinaţia perfectă de vacanţă.

Birmingham

Acesta este printre cele mai mari oraşe din Regatul Unit, dar puţini ştiu că soarele apare aici doar 62 de zile pe an. Două milioane de locuitori se simt ca la o petrecere în zilele însorite. Aceştia ies în parc sau pe stradă  uitând de activităţile lor obişnuite doar pentru Vitamina D. În Birmingham nu este frig, dar este mereu umed. Turiştii pot vedea zeci de muzee, grădini botanice şi monumente, si se pot bucura de arhitectura medievală a clădirilor. Nu au timp să observe că este înnorat.

Kiruna

Aici sunt aproximativ 61 de zile cu soare. Se spune că acest oraş este magic, deoarece sunt multe legende despre alchimie. Se spune că aici undeva în adâncul pământului se găseşte faimoasa ”piatră filozofală.” Kiruna este un oraş minier, iar întunericul veşnic se datorează apropierii de Cercul Polar de Nord. Aici soarele apare din mai până în iunie, iar apoi asfințiturile sunt atât de lungi încât se transformă în noapte polară.

Reikiavik

Capitala Islandei este cunoscută pentru temperaturile scăzute pe tot parcursul anului. Nici soarele nu răsare prea des în acest oraş, dat fiind faptul că sunt aproximativ 55 de zile cu soare pe an. Vizitatorii curajoşi ai acestui oraş pot admira multe clădiri colorate, oameni amabili şi multe locuri interesante de văzut. Tot aici sunt cele mai bune piscine termale deschise tot timpul anului, iar turiştii pot observa un detaliu greu de întâlnit în capitalele lumii. Reikiavik are un aer incredibil de curat, fără smog. Se pare că aici totul se încălzeşte cu apă termală venită din subteran.

Murmansk

Acest oraş din Rusia este luminat de soare 53 de zile pe an deoarece se află deasupra Cercului Polar de Nord. Poziţionarea geografică face acest oraş să fie cuprins de o noapte eternă timp de câteva luni. Locuitorii sărbătoresc cu un festival primul răsărit de soare după săptămâni întregi de noapte. Dar aici iarna nu este atât de friguroasă, temperatura ajunge până la -10 grade Celsius

Prince Rupert

Oraşul din Columbia Britanică, Canada, are aproximativ o zi în minus de soare față de Murmansk. Aici sunt 52 de zile însorite anual. Oraşul se află pe o insulă în Oceanul Pacific unde vremea este destul de neprietenoasă. Aici plouă 240 de zile pe an, iar uneori o ceaţă densă acoperă întreaga insulă. Pentru producătorii de filme horror este locul perfect de filma. Totuşi, este un oraş important pentru economia Canadei, de aceea un pod face legătura cu partea continentală.

Torshavn

Acest oraş din Danemarca, este considerat a fi orașul cel mai înnorat din Insulele Feroe având  doar 35 de zile cu soare pe an. Nivelul ridicat de trai îi face pe danezii din acest oraș să ducă o viață frumoasă și liniștită. Cum oare rezistă cu atât de puțin soare? Orașul are clădiri vopsite în culorile curcubeului, iar panorama este extrem de luminoasă mereu.

Cel mai întunecat loc de pe planetă este pe o insulă unde într-o micuţă localitate numită Olonkinbyen locuiesc câteva persoane care lucrează în cercetare. Insula se numeşte Jan Mayen şi aparţine de Norvegia. Aici sunt doar 34 de zile însorite pe an, în rest întunericul deţine controlul. Insula este superbă datorită naturii neatinse de construcţii şi fabrici.

Tot în Norvegia se află Rjukan unde soarele nu răsare timp de şase luni, iar în cealaltă jumătate de an depinde doar de noroc. Acest oraş este campionul listei deoarece este situat între munţi la altitudine mică, iar soarele nu poate pătrunde. Pentru a rezolva problema soarelui în acest oraş s-a găsit o soluţie si anume, în anul 2013 s-au pus oglinzi pe munte pentru a dirija lumina către oraş.

 

 

anirokhttps://www.anirok.ro
Cum scriitorilor le este greu să îşi facă autobiografia, aşa şi nouă, ni se blochează, parcă, tastatura când trebuie să vorbim despre noi. Deşi în cazul articolelor cuvintele parcă vin de la sine, atunci când trebuie să ne descriem pe noi, parcă avem nevoie de un restart.

Articole asemănătoare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

caută în site

Pagină de facebook

nu uita să citești

%d blogeri au apreciat: